Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Kadına şiddet toplumların ortak sorunudur

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Düzenlenen etkinliklerde konuya dikkat çekilirken İl Müdürü Hatice Uğurlu, “Bir insan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddet; dil, din, ırk, sınıf, mezhep, cinsiyet ayırt etmeksizin tüm toplumların ortak sorunudur” diye konuştu.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ

25 Kasım 1999’dan bu yana bu günün Birleşmiş Milletlere üye birçok ülke ile Türkiye’de de “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak anılıyor. Bu doğrultuda Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kırıkkale’de Kadına Şiddetle Mücadele konusunda farkındalık yaratmak amacıyla etkinlikler düzenledi. İl Müdürü Hatice Uğurlu “Bir insan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddet; dil, din, ırk, sınıf, mezhep, cinsiyet ayırt etmeksizin tüm toplumların ortak sorunudur. Aile Çalışma ve Sosyal  hizmetler Bakanlığı olarak  kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamındaki çalışmalar ‘mevzuat düzenlemeleri, farkındalık oluşturma ve zihniyet dönüşümü, koruyucu ve önleyici hizmetler, şiddet mağdurlarının güçlendirilmesi, sağlık hizmetleri, kurumlar arası iş birliği ve politika geliştirme’ başlıkları altında, çok boyutlu olarak, tüm tarafların katkısıyla ve kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu inancıyla sürdürmekteyiz” ifadesini kullandı.

ETKİNLİKLERLE FARKINDALIK OLUŞTURULDU

Kadına Şiddetle Mücadele konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Kırıkkale’de düzenlenen etkinliklerle ilgili bilgiler de veren İl Müdürü Uğurlu “25 Kasım 2018 tarihinde Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Hizmet Binasını ışıklandırılmıştır. 25 Kasım 2018 tarihinde Kırıkkale Podium ve Altunbilekler alışveriş merkezinde farkındalık ve bilgilendirme standı oluşturulmuştur. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele kapsamında hazırlanan afişler kamu kuruluşlara asılmıştır. 25 Kasım 2018 tarihinde Kırıkkale Başpınar Stadyumunda oynanacak olan Kırıkkale Büyük Anadolu Spor futbol müsabakasında futbolcular tarafından ‘Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir’ pankartı açılmıştır. Kırıkkale Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanmış olan afişler fakültelere dağıtılıp asılmıştır. 25 Kasım 2018 tarihinde Kırıkkale Belediye Başkanlığı tarafından Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında bulunan ışıklı reklam panolarında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele kapsamında hazırlanan afişler yayınlanmıştır. 25 Kasım 2018 tarihinde Etiler Mahallesi Şehit İbrahim Ülger Camii kadın Kur-an kursundaki kursiyer kadınlarımıza pasta kesilerek günün anlam ve önemi ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x