Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetYahşihan

Kılıçlar köyünde arıcılık kursu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ülkemizin bal üretimini artırmak, arıcılık konusunda bilinçli yetiştirici artırmak amacıyla Yahşihan İlçesi Kılıçlar Köyünde Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak Arıcılık kursu açıldı.
 
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Kursun açılışı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Yahşihan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İlker Demirci, Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Semiz, Yahşihan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Çağan, AKWA şirket temsilcisi ve kursiyerler tarafından gerçekleştirildi. Törende konuşan Müdür Kırbaş, “İl Müdürlüğü olarak her zaman olduğu gibi yine üreticilerimizin gelirlerini artırmak yönünde çalışmalar devam ediyor”dedi.
 
GEREKLİ DESTEK VERİLİYOR
Kırbaş, Bu doğrultuda Bakanlık olarak arıcılığın desteklendiğini, İl Özel İdare desteği ile Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birliği üyelerine arılı kovan, polen tuzaklı kovan desteklemeleri yapıldığını, ayrıca ORKÖY vasıtasıyla arıcılık destekleri verildiğini söyledi. Kırbaş, kursun açıldığı Kılıçlar köyünde ve bunun yanında Hisar köyünde arıcılık açısında çok uygun olduğunu, buralardaki arıcılığı geliştirmek, üreticilerini bilinçlendirmek için çaba gösterdiklerini ifade etti.
 
 
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu