Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Kırıkkale ekonomisine 33.4 milyon TL kazandırıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale ekonomisine 33.4 milyon TL kazandırıldı

Kırıkkale’nin en aktif kurumlarından birisi olan Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü, 2017 yılını dolu dolu geçirdi. İŞ-Kur 2017 yılı içerisinde 5 bin 309 kişinin işe yerleştirilmesini gerçekleştirdi. 9 bin 831 kişinin toplum yararına programlardan yararlanmasını sağlayan kurum, bu programla Kırıkkale ekonomisine 33 milyon 434 bin TL’lik katkı sağladı.

 

20 BİN KİŞİYE DANIŞMANLIK HİZMETİ

2017 yılı faaliyetleri hakkında bilgi veren, Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Arif Ay, 2017 yılı faaliyetlerini kapsayan değerlendirmesinde, 5 bin 309 kişinin işe yerleştirildiğini, İşbaşı Eğitim Programı, Meslek Edindirme Kursları, Girişimcilik ve TYP programları kapsamında toplam 657 programın düzenlendiğini, 4 bin 522 kuruma kayıtlı işsizin bu programlardan faydalandığını söyledi. İl Müdürü Ay İş ve Meslek Danışmanlarınca kuruma kayıtlı 20 bin 637 iş arayana danışmanlık hizmeti verildiğini, 2 bin 833 işyerinin ziyaret edildiğini,  işverenlerden gelen talepler doğrultusunda 5 bin 309 kuruma kayıtlı işsizin işe yerleştirildiğini, İl Müdürlüğümüzce, işverenlerin 4857 sayılı iş kanunundan doğan engelli kontenjan açıklarının kapatılması amacıyla yoğun bir çalışma içine girilerek ve bu kapsamda 2017 Yılında, İl Müdürlüğümüze kayıtlı 303 engellinin özel sektörde işe yerleştirilmesinin sağlandığını, “İş Arama Becerileri Eğitimi kapsamında 352 okul ziyareti ve grup görüşmesi yapılarak toplam 9 bin 239 kişiye İş Arama Becerileri Eğitiminin verildiğini, Türkiye genelinde 14 pilot ilde uygulanan İş Kulübü Projesi kapsamında iş arayanlara iş arama motivasyonu ve özgüven kazandırmak, interaktif eğitim yöntemleri ile kişilerin kendi kendilerine iş arama yetkinliğine ulaşabilecekleri seviyeye getirmek amacıyla iş kulübü projesi İl Müdürlüğümüzde 2018 yılı Ocak ayından itibaren fiilen uygulanmaya başlanmış olup, iki grup eğitimlerini tamamlayarak katılım belgelerini aldıklarını belirtti.

 

İŞBAŞI EĞİTİMİ, GİRİŞİMCİLİK ve MESLEK EDİNDİRME KURSLARI

İl Müdürü Ay;  İŞKUR, işgücü piyasasının temel aktörleri arasında yer alan; odalar, birlikler, borsalar, meslek kuruluşları ve işverenlerle işbirliği halinde ve onlardan elde edilen veriler neticesinde işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün temini için mesleki eğitim kursları planlamakta ve uygulamaktadır.  2017 yılında toplam 43 adet  İstihdam Garantili, İstihdam Garantisiz ve Özel Politika kapsamında Meslek Edindirme Kursu gerçekleştirilmiş olup, bu programlardan toplam 686 kişi yararlandığını, 2009 yılından itibaren uygulanmakta olan Girişimcilik Eğitim Programları, Kuruma kayıtlı kişilerin kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenmektedir. Program kapsamında Kurum, Girişimcilik Eğitimi almış kişilere iş kurma ve geliştirme konularında danışmanlık ve mentorluk hizmeti ile birlikte finansal destek olanaklarına erişim imkânlarını kolaylaştırıcı hizmetleri de verebilmektedir. İlimizde 239 kişi Girişimcilik Eğitim Programına katılarak Girişimcilik sertifikası sahibi olmuştur.

 

İŞ BAŞI EĞİTİMLERİ 2018’DE DE DEVAM EDECEK

İl Müdürü Ay; İşbaşı Eğitim Programı Kuruma kayıtlı işsizlerin yine kuruma kayıtlı işyerlerinde; daha önceden edindikleri teorik bilgileri uygulama yaparak pekiştirmelerini ve mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. Programlar, işverenin istihdam edeceği kişiyi kendisinin yetiştirmesine olanak sağlamaktadır. İşveren katılımcı adaylarını kendisi belirleyebileceği gibi kurumdan da talep edebilmektedir. Katılımcı da programa katılmak istediği işyerini kendi bulabileceği gibi Kuruma da başvurabilmektedir. 2017 yılında işyerlerine 576 program düzenlenmiş, toplam 1.346 kuruma kayıtlı işsiz, işbaşı eğitim programından faydalanmıştır. İşyerlerinde çalışan ve bu programdan yararlanan kişilerin 3 ay süre ile maaşları, Sağlık Sigortaları ve İş ve Meslek Hastalıkları sigorta primlerinin İŞKUR tarafından ödendiğini belirterek, İşbaşı Eğitim Programlarının 2018 yılında da devam ettiğini söyledi. İŞKUR, engellilere bütün hizmetlerinde öncelik tanıyarak engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için çeşitli çalışmalar yürütmektedir.  2017 yılında engelli iş arayanlara yönelik Garson (Servis Elemanı) mesleğinde program gerçekleştirilirken, toplam 20 engelli yararlandı.

 

TOPLUM YARARINA PROGRAM

İl Müdürü Ay; Toplum Yararına Programlar işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde toplum yararına bir iş / hizmetin ifası yoluyla, işsizlere çalışma alışkanlığı kazandırmak ve böylece bu kişilerin işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen bu programlarda kamu kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapılarak kamu yararına yönelik alt yapı bakımı, yol yapımı, ağaç dikimi, mezarlık bakımı, camilerin, kütüphanelerin ve okulların çevre düzenlemesi gibi projeler kapsamında 28 adet toplum yararına programın düzenlendiğini, 2 bin 251 kişinin faydalandığını, TYP projesinden faydalanan kişilerin 9 ay boyunca maaşları ve SGK primleri, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından karşılandığını belirtti. İl Müdürü Ay; İşbaşı Eğitim Programı, Meslek Edindirme Kursları, Girişimcilik ve TYP programları kapsamında toplam 657 programın düzenlendiğini, 4 bin 522 kuruma kayıtlı işsizin iş hayatına kazandırıldığını ve 5 bin 309 işsizin işe yerleştirildiğini, toplamda 9 bin 831 iş arayanın bu programlardan faydalanarak 33.434.674 TL Kırıkkale ekonomisine kazandırıldığını söyledi.

 

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Arif Ay; “İşsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılması hedeflerine yönelik olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Bakanlığımızca başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” kapsamında; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Serhat Ayrım, İş Teftiş Kurulu Başkanı Hulusi Ay ve İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk  İlimize ziyarette bulunarak, İlimiz yöneticileri, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları işverenler ile görüşmeler yapıldığını ve kuruma kayıtlı iş arayan vatandaşlarımıza yönelik ev ziyaretlerinin gerçekleştirildiğini belirterek yine istihdam seferberliği kapsamında tüm illeri gezen İŞKUR otobüsümüz ilimiz ziyaret etmiş, Kırıkkale Merkez, Yahşihan, Bahşılı, Keskin ve Balışeyh ilçelerinde vatandaşlarımıza kurumumuz hizmetleri yerinde sunulmuştur.” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x