Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Kırıkkale İl Özel İdaresi 2022 yılı hedefini tutturdu

Kırıkkale İl Özel İdaresi 2022 yılı yatırım programı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 2022 yılı yatırım programında yüzde yüz başarı sağlandığını açıkladı. Vali Tekbıyıkoğlu 2 yeni beton santraliyle birlikte 2022 yılında beton yol yapımının bir önceki yılın 2 katına çıkartılarak 101 KM beton yolun hizmete sunulduğunu söyledi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Özel İdaresi 2022 yılı yatırım programı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 2022 yılı yatırım programında yüzde yüz başarı sağlandığını açıkladı. Vali Tekbıyıkoğlu 2 yeni beton santraliyle birlikte 2022 yılında beton yol yapımının bir önceki yılın 2 katına çıkartılarak 101 KM beton yolun hizmete sunulduğunu söyledi.

BETON YOL UZUNLUĞU 155 KM’YE YÜKSELDİ

2021 yılında 14.6 milyon TL’lik ödenekle 52 KM beton yol yapılan Kırıkkale’de, 2022 yılında 2 adet beton santraliyle beraber 117 milyon 552 bin TL’lik ödenekle yol yapım kapasitesinin 2 katına çıktı. İl Özel idaresinin yaptığı çalışmalar neticesinde 2022 yılında toplamda 101.3 KM beton yol yapımının gerçekleştirildiği belirtildi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan “Beton yol yapımı bir önceki yılın iki katına çıkartılarak 101.3 KM’lik beton yol yapıldı. Ayrıca köylerde içme suyu tesisi geliştirme işlemleri yapılarak köylerin su sorunu da giderildi. Merkez ilçede Ahılı köyünde 2,5 KM’lik beton yol, 6 bin metrekare kilit parke ve Pazarcık köyünde 7,2 KM beton yol yapımı tamamlandı. Keskin ilçesinde yaklaşık 21 KM beton yol, ilçeye bağlı köylerde kilit parke ve su hatları ile kanalizasyon çalışmaları tamamlandı. Delice ilçesinde yaklaşık 20 KM beton yol yapımı çalışması yapılarak tamamlandı. 2022 itibariyle İl Özel idaresi 624,90 KM sathi kaplama, 117,00 KM Sıcak asfalt, 155,70 KM beton yol, 1327,50 KM stabilize yol, 89,70 KM tesviye, 79,00 KM kilitparke olmak üzere toplamda 2453,80 KM yol ağına sahiptir. Kırıkkale il özel idaresi olarak halkımızın huzurlu ve güvenli geleceği için çalışıyoruz. Yapılan bu çalışmalarda idaremiz Kırıkkale insanımız için çalışmaya üretmeye devam ediyor. Çalışmalarda desteğini bizden esirgemeyen sayın valimize ve yetkililerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KÖY YOLLARI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

2014 yılından bu tarafa Meclis başkanı olarak 6. Yılı tamamladığına işaret eden İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, “Bu süreçte bize gelen en büyük şikayet konusu yol olmuştur. Köy yollarımızın büyük çoğunluğu sürekli bozuluyordu. Nasip oldu ilk sıcak asfaltı bizler kazandırdık. Son birkaç yıl içerisinde başlattığımız yeni bir çalışma ile köy yollarımıza köklü bir çözüm getirmek için beton yol çalışması başlattık. Keskin ve Balışeyh ilçemize yaptığımız beton santralleriyle beton yol ağımızı hızla geliştiriyoruz. Şuan itibariyle Kırıkkale’de beton yol ağımız uzunluğunu 155 KM’ye çıkartmış bulunuyoruz. Burada sürekli ‘Biz iyi bir takımız’ ifadeleriyle bizleri çalışmaya teşvik eden Kırıkkale Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu’na teşekkür ediyorum. Komşu illeriyle karşılaştırdığımızda il özel idaremizin performans düzeyi sevindirici bir konumdadır. Burada emeği geçen herkesi tebrik ediyor, 2023 yılında çalışmaların hızla devam edeceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.

İNSANLAR SÖZÜNDEN TUTULUR

Toplantıda bir değerlendirme konuşması yapan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu “Geçtiğimiz yıl yine burada toplanmıştık. 2021 yılı itibariyle Kırıkkale’de yapılan yol toplamı 52 KM olduğu belirtilmişti. Ben burada beton yol yapımı çalışmalarının 2 katına çıkartılacağını söylediğimde bazılarının buna inanamadığına yüz ifadelerinden sezinlemiştim. Bugün itibariyle 101,3 KM’lik yolu tamamlamış bulunuyoruz. Bu çok büyük bir başarı. Çünkü geçen yılın maliyetine göre yaklaşık 250 bin TL’ye mal olan bir KM’lik beton yol bugün 1 milyonun üzerine çıkmasına rağmen böyle bir başarı sağlanmış. Geçen yılın maliyetlerinde olsaydı şuanda 353 KM beton yol çalışmasını tamamlamış olacaktık. İnsanların sözünden tutulacağına inanlarından birisiyim. Güzel bir performans gerçekleştirdik. Bunu hep beraber yaptık. Sosyal hayat matematik gibi değil. Çalışma hayatında iş barışı varsa, bir takım şuuru varsa 1+1+1 bazen 10 ediyor. Bir kaplama yol yapıyoruz 2 sene sonra bozuluyor. Devlet defalarca oraya gidiyor. Beton yol çalışması ile 30-40 yıl boyunca bu yollarımızda çalışma yapılmayacak. Ek kaynaklar çalışmamızda oldukça etkili oldu” diye konuştu.

İL ÖZEL İDARESİNDE ŞİRKET KURULACAK

İl Özel İdaresinin bünyesinde şirket kurulacağına işaret eden Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, bu şirketle beraber piyasada da bazı faaliyetler yapılacağına vurgu yaptı. Vali Tekbıyıkoğlu, bu şirket vasıtasıyla elde edilen karlardan Kırıkkalelilere çok daha fazla hizmet yapılacağını söyledi. Tekbıyıkoğlu “Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünde yine aynı takım şuuruyla, Ortak akılla ilimizi daha yaşanılabilir bir hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. MKE Sosyal tesislerinde yapılan değerlendirme toplantısına ilçe kaymakamları, il genel meclis üyeleri ve il özel idaresi yetkilileri katıldı

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x