Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KeskinManşet

Kültür Evi Son Hızla Tamamlanıyor

Keskin ilçesi Yoncalı köyünde bulunan Yoncalı Köyü Kırım Tatar Kültür Evinin tamir ve tadilat işleri tüm hızı ile devam ediyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ONLARCA FAALİYET
Gönüllüler ve yardımsever vatandaşlar tarafından yapılan kültür evi, tamirat işlerinin bitiminde resmi bir törenle açılması planlanıyor. yapılan kültür evinde cenaze olması durumunda taziye evi olarak, düğünlerde düğün evi olarak.Köyde yapılacak şenliklerde şenlik evi olacak. Gurbetteki vatandaşların köy ziyaretlerinde misafir evi olarak kalabilecekler. Köylünün tertip edeceği yağmur duası, Mevlid-i Şerif yemeği, toplu davetlerde kullanacakları ve özellikle kültürel faaliyet, etkinliklerde kullanılacak bir mekan olarak hizmete açılacak.

ÖRNEK TEŞKİL EDECEK
Yoncalı Köyü Sakinlerinden Yılmaz İdik, “Kültür evleri, toplumsal yaşamın gerektirdiği etkileşimlere ortam sağlamak, her biri kendi başına bir özellik taşıyan kültürel faaliyetleri bir bütünlük içerisinde bir araya getirmek, bu faaliyetlerin yapılmasında odak noktası olmak ve özel kültür faaliyetlerine örnek teşkil etmektir. Eğitim, dinlence ve eğlence gibi etkinlikler için kurulmuş olan bu yapıların aynı zamanda geçmiş ile ilgili kültür değerlerin gelecek nesillere tanıtılması ve öğretilmesinde aracı rolü üstlenmesi hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra çağdaş sanatların tanıtılması ve yaşatılmasına imkân tanıyan kültür evleri, geleneksel kültür etkinliklerinin temsilinde de önemli bir rol üstlenmektedir.”

BİRLİK VE BERABERLİK
Yoncalı Köyü Kırım Tatar Kültür Evinin birlik ve beraberliği pekiştireceğini ifade eden İdik, “Dayanışma ruhu ile hareket ederek, birlik ve beraberliğini sağlayan toplumlar, giriştikleri her mücadelede sosyal, ekonomik, eğitim gibi her alanda başarıya ulaşmışlardır. Toplumsal dayanışma olmadan, birlik ve beraberlik sağlanmadan atılan adımlar en başta, başarılıymış gibi algılansa da o çemberin içersinde olması gerekenlerden bir kişi bile dışarda kalmışsa birlik sağlanamamış demektir. Birlik ve beraberlik içinde olan toplumlar, karşılaştıkları en zor sorunları dahi kolaylıkla çözerler. Sorunlarını çözen toplumlar ise ilerlemek ve gelişmek için, fikir birliği, gönül birliği ve eylembirliği içersinde hareket ederek başarıya ulaşırlar. Dünyada birlik ve beraberlik içinde hareket etmeden başarıya ulaşmış ne bir aile ne bir şirket ne bir kurum vardır. Hatta bir devlet bile yoktur.”

SEVGİ VE SAYGI
İdik, “Toplumsal dayanışma, birlik, beraberlik ve fedakarlık ruhu ile bezenmiş, hoşgörülü, affedici, sevgi ve saygı kurallarını ihlal etmeyen, verdiği sözde duran, kısaca insani değerleri yaşamında uygulayan gençler tarafından sağlanacaktır. İnsani Değerler konusu da tek bir kişi tarafından tesis edilemez. Herkesin birlikte çalışması gerekir. Değerli şeyler ancak birkaç insanın bir araya gelmesiyle elde edilebilir.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x