Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kutlama yerine iki engelliyi sevindirdiler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İlimizin tanınan esnaflarından Special Unlu Mamuller Pastanesi sahibi Ertan Sezer ve eşi Sevda Sezer, kuruluş yıldönümü çerçevesinde yürüme engelli iki çocuğa tekerlekli sandalye yardımı yaptı.

 

TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE ETTİLER

Cumhuriyet (Bankalar) Caddesi üzerindeki Special Unlu Mamuller Pastanenin yıl kutlamasında alışa gelmişin dışında bir etkinlik yaşandı. Pastane sahipleri Bir müşterisinin komşusunun çok fakir ve yürüme engelli 2 çocuğunun olduğunu bildirmesi üzerine, yakın zamanda yapacağı yıl kutlama etkinliğindeki masrafını, 2 engelliye yardımcı olmak için kullandı. Kırıkkale Engelliler Derneğini arayarak Dernek Başkan Yardımcısı Erdal Korkmaz ile birlikte Ankara’ya gidip tekerlekli sandalye alan Pastane sahipleri, Gürler Mahallesinde kerpiç bir evde yaşayan Öge Ailesinin kapısını çaldı. Evde engelli 16 yaşında Türkan Hilal Öge ve 14 yaşında Ömür Öge kardeşleri ziyaret ederek onları sevindiren Pastane Sahipleri, Ertan Sezer ve Ömür Öğe’ye yeni alınan tekerlekli sandalyeyi hediye ettiler.

 

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

İstanbul’dan akrabaları ziyarete gelen amca Kaplan Öğe gözyaşları içerisinde “Devletten bu yeğenlerime yardımların yapılmasını istiyoruz, kız çocuğu olan yeğenim Türkan Hilal okula gidiyordu ne yazık ki uzun zamandır okula gitmediğini öğrendim. Bunun başında maddi sıkıntılar ve ulaşımdaki egeler geliyor. Yeğenim Ömür ise çocukluğundan beri evden dışarı çıkamıyordu. Tekerli sandalyesi de yoktu bu hayırsever vatandaşın yaptığı bu hayıra sonsuz teşekkür ediyorum. Sizlerden ricam mağdur olan bu aileye hayırseverlerin yardımlarını eksik etmezlerse sevinirim. Bizler yurt dışından gelen göçmenlere yardım ediyoruz da şu Kırıkkale’nin göbeğinde Kurtuluş mahallesindeki bu akrabalarıma yardımların yapılamamasına çok üzülüyoruz. Bize de fakir insanız elimizden ancak boğazlarına yapılan masrafları zor karşılıyoruz” diye konuştu.

 

Haber-Foto: Arif Çakıroğlu

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu