Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Kütüphanesiz Okul Kalmayacak

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında tüm okulların kütüphaneye kavuşturulduğunu ve öğrencilere içinde kitaplarla dolu bir dünya kurduklarını söyledi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında tüm okulların kütüphaneye kavuşturulduğunu ve öğrencilere içinde kitaplarla dolu bir dünya kurduklarını söyledi.

“Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında Kırıkkale’deki okullarda hummalı bir çalışma başlatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında yurt genelindeki okullarda olduğu gibi Kırıkkale’de çalışmalar hızlandırıldı.

Kütüphanesiz Okul Kalmayacak - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriKentte 47 bin 600 öğrencinin eğitim gördüğü ve proje kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise okullarında mevcut kütüphanelerin içerikleri zenginleştirildi, kütüphanesi olmayan 45 okulda ise kütüphane oluşturma çalışmalarına başlandı.Birçok okulda olduğu gibi bugün de proje kapsamında eksiklikleri giderilen Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kütüphanesinin açılışı yapılarak hizmete girdi.

İçinde yüzlerce eserin yer aldığı kütüphane, öğrencilerin sevdiği renk ve tasarımla donatılarak güzel bir görünüme kavuşturuldu. Öğrenciler yeni kütüphaneden gönüllerince istifade ediyor, hem ödevlerini yapıyor, hem de kaynak eserlerden ve kültürel eserlerden birçok bilgi sahibi oluyorlar.

Kütüphanesiz Okul Kalmayacak - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriMilli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi açılışın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, öğrencilere güzel ortamlar sağlayarak sevdikleri eserlere ulaşmalarını ve bu sayede daha çok eserden istifade etmelerini amaçladıklarını söyledi.Gençlerin her geçen gün daha çok okumaları gerektiğini belirten Tüfekçi, şöyle konuştu:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendi himayesinde bakanlığımız ve Kültür Bakanlığı işbirliğinde ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi hayata geçirildi. Bu çerçevede ilimizde de 47 bin 600 öğrencinin tamamının kitaplara ulaşabileceği, cıvıl cıvıl güncel eserlere ulaşabileceği, içerisinde yaşam şartlarının oluştuğu, zevkle vakit geçirebilecekleri mekanlar oluşturmak için kollarımızı sıvadık. Şuan için ilimizde kütüphanesi bulunmayan 45 okulumuzun kütüphanesini kuruyoruz. Hummalı bir çalışmamız var. Bunun yanında da 236 okulumuzun kütüphanesini iyileştiriyoruz, zenginleştiriyoruz ve renklendiriyoruz. Çocukların daha müreffeh bir ortamda, daha huzurlu kitap okuyabilecekleri mekanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Şuan Zübeyde Hanım Meslek Lisemizin kütüphanesindeyiz. Burası kısmen daha öncesinde boş, atıl bir haldeydi. Şuan gördüğünüz gibi rengarenk, cıvıl cıvıl, güncel eserlerin bulunduğu ve çocuklarımızın gönül huzuru ile geldiği bir mekana dönüştü. 236 okulumuzun mekanlarının tamamını bu şekle dönüştürmek için çalışma başlattık. Bu konuda Sayın Valimizin çok ciddi bir desteği oldu. Kırıkkaleli vatandaşlarımızın, hayırseverlerimizin desteği oldu. Kırıkkale’de “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesiyle çocuklarımıza renkli ve güzel okuma kitaplarının bol olduğu bir dünya kuruyoruz.”

Kütüphanede kitapların yanı sıra bilgisayar ve İnternet imkanı da sağladıklarını belirten Tüfekçi, “Burada kitaplarla birlikte bilgisayarlar ve İnternet erişimi de var. Öğrencilerimiz hemen yanı başlarındaki kütüphanelerde güncel eserlere de çok rahatlıkla ulaşma fırsatı bulabiliyorlar. Bizler bu imkanı onlara sağlamış olduk. Okuyan, anlayan bir nesle ihtiyacımız var. Burada istedikleri her esere ulaşma imkanları var. Bu imkanlar öğrencilerimizin duygusal ve psikolojik yönlerine destekle birlikte eğitimlerine, gelişimlerine çok ciddi katkı sağlıyor.”Açılışa, Tüfekçi’nin yanı sıra Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, Şube Müdürleri Ali Özdemir, Dursun Karakuş, Gülnihan Akyürek ve Metin Demir ile Okul Müdürü Mustafa Akman, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x