Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Mehmet Akif dava adamıdır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi tarafından milli şairimiz İstiklal Marşı’nın yazarı ‘Çok Yönlü Kişiliği ile Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan konferans düzenlendi. Konferansta konuşan öğretim üyesi Doç. Dr. Öznur Öztosun Çaydere, Akif’in vatan ve milleti için büyük başarılara imza attığını söyledi.
 
ÇOK YÖNLÜ KİŞİLİĞİ ANLATILDI
İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’nci yıl dönümünün anısına, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından “Çok Yönlü Kişiliği ile Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy” konulu panel düzenlendi. Panelde T.C. Başbakanlık Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Serdar İzmirli ve Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Öznur Öztosun Çaydere tarafından birer sunum yapıldı.
 
POZİTİF İLİMDE DERİNLEŞME
Konferans, Veteriner Fakültesi dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan‘ın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasının başında son günlerde ülkemizi yasa boğan terör olaylarını kınayan Prof. Arıkan, Mehmet Akif Ersoy’un milli şairimiz olduğu kadar aynı zamanda veteriner hekim, yazar, vaiz, gazeteci, siyasetçi, öğretim üyesi ve bilim adamı olduğunu belirtti. Milli Şairimizin fazlaca öne çıkmayan hafızlık ve Kur’anı Kerim mütercimliği yönüne de değinen dekan, “o hem İslami hem de pozitif ilimde derinleşmiş ve öğrendiği ilmi, birçok esere dönüştürerek insanlığın faydasına sunmuştur” dedi.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu