Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Mekke’nin fethi büyük bir fetihtir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sulakyurt İlçesi Güzelyurt köyü camiinde Mekke’nin fethi için bir araya geldiler. Kur’an-ı kerim ve duaların edildiği program sonunda, katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Saatler süren program sonunda cemi cemaati huzurlu bir şekilde evlerine gittiler.
 
BİZİM YOLUMUZ ALLAH
Mekke’nin fethinin Müslümanlar için önemli bir gün olduğunu vurgulayan programda, “Efendimiz, ‘kim bir kavme benzemek isterse o onlardandır’ buyruğu gereğince, Hristiyanlar’ın yılbaşı şenliklerini kutlayamayız çünkü bizim yolumuz Allah ve Resulü’nün yoludur. Sevgili Peygamberimiz ‘müşriklere muhalefet ediniz’ buyuruyor. Nerede muhalefet edeceğiz? Onlara benzememekte. Yılbaşı kutlamaları onların batıl inanışları gereğidir. Onun için biz yılbaşına tekabül eden bugün de Mekke’nin fethini kutlayacağız ve dolayısıyla onlara bilerek muhalefet edeceğiz.” şeklinde konuşuldu.
 
İNSANLIK İÇİN BU BÜYÜK BİR ÖRNEK
Mekke’nin fethinin insanlığa ve Müslümanlara güzel bir mesaj verdiğini belirtilen konuşmada şunlar kaydedildi: “Mekke’nin fethi, savaşsız ve kanın akıtılmadığı büyük bir fetihtir. İnsanlığa gönderilen son din İslam dini ve Peygamberimiz fetihlerin kılıçla değil, yürekle yapılacağını Mekke’nin fethiyle göstermiştir. İnsanlık için bu büyük bir örnektir. Özellikle genç nesillerimize bunu çok iyi aktarmalıyız. Mekke’nin fethinin tüm insanlığa bir örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Dünyadaki tüm insanların huzursuzluğu tamamen maddiyata ve dünyevi şeylere verdiği önemden kaynaklanmakta. Özellikle Mekke’nin fethi insanlar için büyük bir müjdedir. Bu yürek fethini gerçekleştiremezsek maddi fetihler hiçbir şey ifade etmez.”
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu