Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Mümtaz Torunlu’dan Can Ataklı’ya tepki!

Türkiye, son 1 hafta içerisinde 12 kahraman evladını vatan toprağına emanet etti. Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için şehit olan askerlerimizin yüreklerdeki acısı tazeliğini korurken, Can Ataklı isimli gazetecinin şehit babasına yönelik söyledi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye, son 1 hafta içerisinde 12 kahraman evladını vatan toprağına emanet etti. Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için şehit olan askerlerimizin yüreklerdeki acısı tazeliğini korurken, Can Ataklı isimli gazetecinin şehit babasına yönelik söyledi.

SÖZLERİ BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Vatanının bölünmez bütünlüğünü korumak amacıyla Türkiye genelinde en çok şehit veren iller arasında yer alan Kırıkkale, geçtiğimiz Pazar günü, Kuzey Irak’ta devam eden Pençe-Kilit operasyonunda 12 vatan evladıyla birlikte Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz’ı da kara toprağın bağrına emanet etti. Yüreklerdeki acılar tazeliğini korurken, Can Ataklı isminde bir gazetecinin sosyal medya hesabından bir şehit babasına “Kimsin Lan Sen Kimsin” şeklinde sözleri büyük tepki topladı.

GAZETECİ KİMLİĞİNE SIĞINAN KORKAK

Şehit kanlarıyla sulanan bu aziz topraklarda nice hayallerini yarım bırakan aziz kahramanların ailelerine yönelik yapılan bu tutum karşısında Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Derneği sessiz kalmadı. Dernek Başkanı Mümtaz Torunlu, “Kendini gazeteci kimliğinin ardına saklayan korkak! İnsanlıktan dahi nasibini almamış bu kişi şehitlerimize, ailelerine ve gazilerimize asla ve asla dil uzatamaz. Kendini gazetecilikte liyakat sahibi olarak gören bu şahıs hakkında gerekenin yapılmasını bekliyoruz. Bu sözler bizim şehit ailelerimizin yüreklerini sızlatmıştır” dedi.

TÜRK ORDUSU ÖNÜNDE HESAP VERECEKTİR

“Bu ve bunun gibi terörü destekleyenler, elbet Türk adaleti önünde hesap verecektir.” şeklinde konuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ataklı’nın sosyal medya platformu X ve diğer sosyal medya hesaplarında paylaştığı videoda, şehit aileleri ve şehit babaları hakkında söylediği sözleri, “olumsuz ve saldırı niteliğinde” olarak değerlendirdi. Başsavcılık, Ataklı hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan resen soruşturma başlattığı öğrenildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x