Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Pancar üreticilerimize sahip çıkacağız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Balışeyh’te kapatılan pancar şirketinin yeniden açılması için gerekli girişimlerin yapılacağını belirterek, “Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirip pancar üreticilerimize sahip çıkacağız.”

PANCAR ÜRETİCİMİZ PERİŞAN OLDU

Kapanan pancar şirketinin üreticiyi perişan ettiğini belirten CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, “Balışeyh’te yıllardır faaliyet gösteren pancar şirketinin kapatılıp Çorum’a bağlanması sebebiyle Balışeyh ilçemizdeki pancar üreten çiftçilerimiz perişan haldeler. Pancar Şirketi Balışeyh’te iken üretici yükleme ve nakliyeyi kendisi yaptığından çiftçi fazladan fark ödemiyordu. Ancak Çorum’a ürününü götüren çiftçimiz hem yükleme hem de nakliye bedeli ödemektedir.  Pancar şirketi kiloya 2.36 kuruş vermiştir. Bu rakam yetersiz olduğu gibi çiftçinin maliyetini bile karşılamaktan uzaktır. Ürün Kırıkkale’den Sungurlu’ya gidene kadar yolda fire vermekte nakliyecide üreticiden fire bedeli istemektedir. Yine tarladan ürün kaldırılırken çiftçimiz ekstra yükleme bedeli ödemektedir. Fabrika ton başı yalnızca 42 lira nakliye bedeli vermektedir. Bu durum pancar üreticimizi perişan etmiştir.”dedi.

BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Önal, “Çiftçimiz Balışeyh’te kapatılan Pancar şirketinin yeniden açılması istemektedir. Böylece fazladan ödediği yükleme ve nakliye masraflarından kurtulmuş olacak ve çiftçimiz nefes alacaktır. Bu sorunun çözülmesi için CHP Kırıkkale milletvekili olarak Tarım Bakanlığı ile göreceğiz. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirip pancar üreticilerimize sahip çıkacağız. Sorunların çözümü için ayrıca bu işin takipçisi olacağız.”dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x