Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

Ramazan Bayramı’nda beslenme uyarısı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, ramazan ayında günlük öğün sayısının azalması ve beslenme düzeninde meydana gelen değişiklikler nedeniyle, bayramda bazı sindirim sistemi rahatsızlıkları yaşanabileceğini bildirdi.

 

BESİNLERDEN YETERLİ MİKTARLARDA ALINMALI

Güngüneş, yaptığı yazılı açıklamada, geleneksel olarak bayramda ikram edilen şeker, çikolata ve hamur işleri gibi gıdaların kan şekerini hızla yükselten, enerji içeriği yüksek gıdalar olduğunu belirtti. Bu gıdaları bayramda birdenbire sık tüketmenin sindirim sistemi problemlerine ve kan şekerinin hızlı yükselmesine neden olabileceğini vurgulayan Güngüneş, şunları kaydetti: “Bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat edilmeli, aşırıya kaçılmamalı, yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini unutmamalıdır. Bayram süresince de yeterli ve dengeli beslenmek için beş temel besin grubunda bulunan besinlerden yeterli miktarlarda alınmalıdır. Bunlar, süt ve süt ürünleri grubu, et, yumurta, kurubaklagiller grubu, sebze grubu, meyve grubu ile ekmek ve tahıllar grubudur”

 

30 İLE 60 DAKİKALIK FİZİKSEL AKTİVİTE

“Ramazanın sonlanması ile tüketilecek yiyeceklerin miktarını aniden artırmayınız. Öğün araları en az 2 en fazla 4-5 saat olacak şekilde düzenleyiniz. Buna göre öğün sayısı 3 olarak planlanabilir. Gerektiğinde ara öğünlerde taze meyveler ve az şekerli meyve kompostoları, ayran gibi içecekler beslenme düzenine eklenebilir. Mümkün olduğunca bayram ziyaretlerine yürüyerek gidilmesi tercih edilmelidir. Fiziksel aktivitenin kan şekeri ve kolesterolü azaltmaya, kilo kaybetmeye ve bağırsak hareketlerini artırmaya yardımcı olduğu unutulmamalı. Özellikle fiziksel aktivitenin artırılması adına haftada 5 gün, en az 30 ile 60 dakikalık orta şiddette fiziksel aktivite yapılmalıdır.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x