Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Sahipsiz kalan tarih

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ÖZEL HABER Veli Yılmaz

 

“Delikli Kaya” korunmayı bekliyor

 

Ahılı Köyünde Bizans döneminden kaldığı ifade edilen tarihi “Delikli Kaya” definecilerin kaçak kazı çalışmaları nedeniyle zarara uğruyor. Yetkililerde yardım bekleyen köylüler alanın koruma altına alınmasını istiyor.

 

KAÇAK KAZI YAPILIYOR

Edinilen bilgilere göre, Bizanslar döneminde Ahılı Köyü ve civarında yaşayan Rumlar yerleşim yerlerine yaklaşan kişileri görebilmeleri ve takip etmeleri için dev kaya parçası içerisine gözetleme kalesi inşa etti. Kayanın içi oyularak bir kişinin rahatlıkla kalabilmesi için dinlenme yeri, yemek pişirme yeri, tuvalet ve gözetleme penceresi açıldı. Şimdilerde ise tarihi net bilinmeyen ve günümüze kadar ayakta kalan Delikli Kaya define avcılarının kaçak kazıları yüzünden yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya geldi.

 

KÜLTÜR VE TURİZM NE İŞ YARAR!

Delikli Kaya’nın Kırıkkale turizmine katkı sağlayacağını söyleyen Murat Doğan isimli vatandaş, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün ne iş yaptığını merek ettiklerini söyledi. Doğan, “Yetkililerden konuya duyarlılık göstermesini bekliyoruz. Bu güne kadar Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü köyümüze gelerek hiçbir inceleme veya çalışma yapmadı. Burası kaçak kazı yapan kişi yada kişilerin elinden kurtarılmalı. Jandarma ekipleri ihbar üzerine sürekli burada oluyor ama bu yeterli olmuyor. İnşallah yetkililer sesimizi duyar” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x