Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

Kırıkkale’de Sokak Canları Sahipsiz Değil

Türkiye’de ve Kırıkkale’de her geçen gün gerek sokak hayvanları ve gerekse evcil hayvanlara olan ilgi artıyor. Evlerde hayvan besleyenlerin en büyük ihtiyacı ise yeterli donanımda hayvan hastanelerinin olmayışı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye’de ve Kırıkkale’de her geçen gün gerek sokak hayvanları ve gerekse evcil hayvanlara olan ilgi artıyor. Evlerde hayvan besleyenlerin en büyük ihtiyacı ise yeterli donanımda hayvan hastanelerinin olmayışı.

Evlerinde evcil hayvan besleyenlerin yanı sıra sokak hayvanlarının da bakımları, acil müdahale ve tedavileri artık günümüzde sosyalleşme adına kaçınılmaz ihtiyaç haline geldi. Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de açılan hayvan bakım klinikleri, vatandaşların imdadına yetişiyor. Konuşamayan ve sıkıntısı tarif edemeyen hayvanların acılarını yüreğinde hisseden hayvan sever vatandaşlar, soluğu kliniklerde almaya başladı. Bu amaçla Kırıkkale’de hizmet veren Veteriner kliniklerin sayısı ise oldukça düşük. Bu alanda hizmet veren özel kliniklerin sayısı 3 üçü geçmiyor.

EZİYET EDİLMESİNE TEPKİ

Belediyeler ise sokak hayvanlarının bakımlarını üstlenmiş durumda. Yeterli veteriner hekimleri barındırmayan ve acil müdahale birimleri bulunmayan hayvan bakım barınaklarında, sokak hayvanlarının sadece yaşamsal ihtiyaçları olan yiyecekleri veriliyor. Sokak hayvanlarının bakımları konusu ise ilgi alanı dışında kalırken, zaman zaman görmenin pek arzu edilmediği eziyetler hayvan severlerin tepkilerine neden oluyor. Kırıkkaleli hayvan sever, bu tür kliniklerin sayılarının artırılmasını beklerken, tam teşekküllü hayvan hastanesinin açılmasının gerekliliğine dikkat çekiyor.

ÜCRETSİZ TEDAVİ

Bu arada Türkiye’nin birçok şehrinde kurulan belediye veterinerlikleri gibi Kırıkkale’de ücretsiz olarak hizmet veriyor. Hem evcil hem de sokak hayvanları için sunulan aşı, tedavi, bakım ve barınak hizmetlerinin tamamının Kırıkkale Belediyesince ücretsiz olduğu alınan bilgiler arasında. Yahşihan Belediyesi de hayvan barınağı oluşturarak sokak hayvanlarının bakımlarını yürüten ilçe Belediyeler arasında yer alıyor. İlçede hayvanlar için geçici yaşam evleri, oyun alanları, tedavi üniteleri ve bahçeli yaşam alanları bu birimler arasında yer alır.

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x