Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Şampiyon, Kırıkkale gençliğine rol model oldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Eski Dünya, Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu Asrın Güreşçisi lakaplı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, ‘Şampiyonların İzinde’ isimli programa katılmak üzere Kırıkkale’de gençlere rol model oldu.

 

YERLİKAYA, ‘ŞAMPİYONLARIN İZİNDE’ PROGRAMINA KATILDI

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ‘Şampiyonların İzinde’ isimli programa katılmak üzere Kırıkkale’ye geldi. 17 Ağustos Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programa katılan Yerlikaya, burada Vali M. İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, Gençlik ve Spor Merkezi İl Müdürü Yasin Özdemir ve sporcular tarafından karşılandı. Program öncesindeki konuşmasında bakan yardımcılığının yanında Hamza Yerlikaya isminin Türkiye için önemli bir marka değeri olduğunu ifade eden Vali M. İlker Haktankaçmaz, “Hamza Yerlikaya, bir marka değeri Türkiye için. Türkiye’ye uluslar arası platformlarda kazandırdığı madalyaları söylemek bir tarafa bir Türk vatandaşı olarak çok gurur duyduk. Daha da önemlisi gençliğimize sadece güreşte değil, ahlakı ve sporcu azmiyle örnek bir kişilik. Bugünde geçlerimizle tecrübelerini paylaşacak. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum.”dedi.

 

SPORU DAHA GENİŞ KİTLELERE YAYACAĞIZ

Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya gazetecilere yaptığı açıklamada ise sporun daha geniş tabanlara yayılması için uğraş verdiklerini belirterek şunları söyledi:  “Bizim bakanlığa başlamamızdan sonra ilk ziyaretimiz Kırıkkale. Sporun kalkınması ve tabana yayılması için elimizden geleni yapacağız. Valimize de spora verdiği katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Takip ediyor ve izliyorum ama bunun daha geniş bir tabana yayılması içinde gayretimiz ve çalışmamız olacak. Bakanlığımızın bu çalışmasında rol model sporcularımızla da illerde çalışmalar yapıyoruz.”dedi.

ŞİDDETİ YENMENİN TEK YOLU EĞİTİM

Sporda şiddete asla yer olmadığını söyleyen Yerlikaya, “Hep birlikte 6222 şiddet yasasını da Sayın Valimiz ile konferans üzerinden bakanlarımızla birlikte aktardık. Bakın şiddeti yenmenin tek yolu eğitim. Birbirimizi eğiteceğiz, birbirimizi anlayışla karşılayacağız. Sporun sevgi, barış ve kardeşlik olduğunu asla unutmayacağız. Hangi din, dil olursa olsun herkesin uzlaşabildiği, tek çatı altında birleşebildiği en güçlü yer spordur. Neymiş birleştirici güçmüş. Biz bunu kullanacağız ve terörü de bu şekilde yeneceğiz. Birliktelikle, sporla, kardeşlikle, gençlik merkezlerimle hep birlikte yeneceğiz.”ifadelerinde bulundu. TRT Spikeri Ersin Düzen’in moderatörlüğünde düzenlenen programda Hamza Yerlikaya başarıya giden yolu, sporun toplum ve bireyler üzerindeki katkısını ve tecrübelerini anlattı.

 

 

 

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x