Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Şehit Ali Tonga Dualarla Anıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

01 Ağustos 2016 tarihinde Şehit olan Kırıkkaleli Polis Memuru Ali Tonga şehadetinin 7.yıl dönümünde dualarla anıldı.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Şehit Ali Tonga Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi üyeleri ve Şehidimizin ailesi, tarafından Yahşihan ilçesi aile mezarlığında kabri başında anıldı.

Yahşihan Merkez Cami İmam Hatibi Harun Karaaytu tarafından okunan Kuran ve yapılan dualar ile Şehit Ali Tonga şahadetinin 7.yılında anıldı. Düzenlenen programda Dernek Başkanı Rıfat Öcal tarafından Şehit Ali Tonga hakkında bilgiler verildi.

Başkan Öcal “Şehidimiz Polis Memuru Ali Tonga, Samsun Polis Yüksek Okulu’ndan 26 Haziran 2007 tarihinde Polis Memuru olarak mezun olmuş ve İlk görev yeri olan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü emrinde görevine başlamıştır. 15 Haziran 2010 tarihinden itibaren de Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü emrinde görev yapmakta iken 22 Mayıs 2016 günü saat 19,30 sıralarında görevi esnasında sürücüsü olduğu Asayiş Müdürlüğüne ait araçla tek taraflı olarak kaza yapması sonucu yaralanmış, Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.

Tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 01 Ağustos 2016 tarihinde Şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bekar olan Şehidimiz Polis Memuru Ali Tonga, düzenlenen devlet töreni ile Yahşihan merkez camiden kaldırılarak Yahşihan aile mezarlığında son yolculuğuna uğurlanmıştır. Şehidimiz Polis Memuru Ali Tonga kardeşimizi şahadetinin 7.yılında bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bütün Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz, ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu