Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

SEVGİ YOLUNDA KIZILAY SOKAĞI KURULDU

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı yanında bulunan sevgi yolu üzerinde Kızılay Sokağı kuruldu. Kızılay sokağında çeşitli etkinlikler yapılarak Kızılay ve Türk Kızılay Kırıkkale İl Merkezinin yaptığı çalışmalar anlatıldı.

 

ÇALIŞMALARI ANLATIYORUZ

Kırıkkale’de Kızılay sokağı kuruldu. Kızılay sokağında ayrıca Filistine Yardım Kermesi düzenlendi. Okullardan gelen öğrenciler Kızılay Sokağını gezerek Kızılay hakkında bilgi alıyorlar. Açılan Kızılay sokağı hakkında bilgi veren Türk Kızılay Kırıkkale İl Başkanı Mustafa İşler “Türk Kızılay Kırıkkale İl Merkezi olarak Kızılay Haftasını bir çok faaliyet ve etkinliklerle geçiriyoruz.  Türk Kızılay Kırıkkale yönetim kurulumuz, Kızılay Kadın kollarımız, Genç Kızılay gönüllülerimiz, Kızılay gönüllülerimiz, Dezavantajlı ailelerimiz için açtığımız Kurslarımızda eğitim gören kursiyerlerimiz ile  sevgi yolu üzerinde Kızılay Sokağımızı kurduk. Açtığımız Kızılay sokağında öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza Kızılaycılığı, İl Merkezimizin faaliyet ve çalışmalarını anlatıyoruz” diye konuştu

 

BİNLERCE SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Şube Başkanı İşler “Gazze’de insanlık dramı yaşanıyor. Çocuk, kadın binlerce sivil hayatını kaybetti. Abluka altındaki Gazze’de 3 milyondan fazla insanın hayatı olumsuz etkilendi. Gazze halkı, suya, gıdaya, elektriğe, ilaca ve tıbbi yardıma acil ihtiyaç duyuyor. Türk Kızılay Kırıkkale İl Merkezi olarak Filistinli kardeşlerimizin durumuna kayıtsız kalmadık. Sevgi yolu üzerinde açtığımız Kızılay sokağımızda  zalim İsrailin soykırım uyguladığı ve günlerdir ağır bombardıman altında aç ve susuz kalan Filistinli kardeşlerimiz için Filistin’e Yardım Kermesi Açtık. Açtığımız kermesimizde Kızılay’ımızın merhametli bağışçıları, gönüllülerinin getirdiği pasta, börek ve poğaçalar ve ayrıca dezavantajlı ailelerimiz için açtığımız kursumuzda eğitim alan kardeşlerimizin yaptığı el emeği ürünleri ve yaptıkları pasta, börek ve poğaçalar satıldı. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği kermesimizden elde ettiğimiz paralar Genel Merkezimiz aracılığı ile Filistinli Kardeşlerimize yardım olarak gidecek”.

 

YAPILAN FAALİYETLERİ TAKDİR EDİYORUZ

“Açtığımız Kızılay Sokağına vatandaşlarımızın ilgisi yoğun oluyor. Ayrıca öğretmenlerimiz Kızılay Haftası münasebetiyle okullardan gelen öğrencilerimize Kızılay Sokağında İyiliği, merhameti, sevgiyi gösteriyoruz. Öğrencilerimize  Kızılay sokağında kurduğumuz çadırın için de çizgi filim seyrettirerek, boyama  yaptırarak, Kızılay saati yaptırarak, Kızılay bilekliği yaptırarak, Kızılay şapkası yaptırarak hem öğretiyoruz hem de eğlendiriyoruz. Kızılay Sokağını çok seven öğrencilerimiz sokağımızdan çıkmak istemiyorlar. Kızılay Sokağımızda gelen ve ziyaret eden vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize ikram aracımız ile çay ve kek ikramında bulunduk. İkramlarını alan öğrencilerimiz Kızılay’a çok teşekkür etti.  Türk Kızılay Kırıkkale İl Merkezinin açmış olduğu Kızılay Sokağını ziyaret eden Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk yapılan faaliyetleri takdir ettiğini söyledi. Bizlerde Türk Kızılay Kırıkkale İl Merkezi olarak Kırıkkale Milletvekilimiz Halil Öztürk’e bu nazik davranışından dolayı çok teşekkür ederiz” ifade etti.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu