Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Sosyal sorumluluk projesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

112 Acil Servis personeli, “Sosyal Sorumluluk Projesi” ile yardıma muhtaç aileleri belirliyor.
İKİ YÖNLÜ PROJE
Kırıkkale’de vakalara giden 112 Acil Servis personeli, hayata geçirilen ” Sosyal Sorumluluk Projesi” çerçevesinde, ailelerin yaşam koşullarını gözlemleyerek yardıma ihtiyacı olanları  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, sosyal çalışma görevlileri de tedaviye gereksinim duyanları İl Sağlık Müdürlüğüne bildiriyor.
KÖYLERDE DE ÇALIŞMA YAPILIYOR
İl Sağlık Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün iş birliğinde yürütülen projeyle, vatandaşların hem sağlık sorunlarının giderilmesi hem de yaşam koşulların iyileştirilmesi hedefleniyor. Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, yaptığı açıklamada, 112 Acil Servis görevlilerinin gelen acil çağrılar doğrultusunda gerek kent merkezi gerekse köylerdeki vatandaşlara ulaşarak önemli bir toplumsal görevi üstlendiğini söyledi.
YAŞAM ORTAMLARI GÖZETİLİYOR
Olumsuz çevre ve sağlık koşullarının sağlık sektörünü yakından ilgilendirdiğini dile getiren Uzun, “Vatandaşlarımızın yaşam koşulları, sağlık üzerinde olumlu ya da olumsuz etkiler oluşturmaktadır” dedi. Bireylerin sağlıklı bir hayat  sürdürebilmesi için yaşam kalitesinin artırılması gerektiğini ifade eden Uzun, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yürüttüğümüz proje kapsamında, 112 Acil Servis görevlilerimiz, acil vakalar için ulaştıkları evlerde asli görevi olan hasta veya yaralıya yerinde müdahale ya da hastaneye nakil işlemini gerçekleştirmekle yetinmeyip, hasta veya yaralının yaşadığı ortamı da gözlemliyor” diye konuştu.
MÜDÜRLÜKLER ORTAK ÇALIŞIYOR
Uzun, çalışmanın toplumsal açıdan büyük önem taşıdığını belirterek, ekiplerin asli görevini aksatmadan bu hizmeti de vermeye başladığını söyledi. Kentte günlük 60 vakadan yaklaşık 45-50’sinin evlerden ihbar edilen hastalar olduğunu belirten Uzun, görevlilerin acil sağlık hizmeti için gittikleri ailelerin ev ortamını ve yaşam koşullarını müdahale sonrası değerlendirme imkanı bulduğunu dile getirdi. Uzun, yardıma muhtaç ailelerin, vaka dönüşünde görevlilerce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bildirildiğini ve yardım listesinde yer almalarına vesile olunduğunu söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Şanlı da proje çerçevesinde verimli bir çalışmanın başladığını ve bu sayede birçok vatandaşa daha yardım eli uzanacağını belirtti. Bakanlıklarının hizmet düsturunun, ailelerin tespitinde müracaat esaslı değil, bizzat ziyaret ederek sosyal, psikolojik ve ekonomik destek hizmetlerini vatandaşın ayağına götürmek olduğunu ifade eden Şanlı, İl Sağlık Müdürlüğü yürüttükleri proje kapsamında, sağlık ekiplerinin gittikleri evlerdeki gözlemlerini, tespitlerini ve ihtiyaç sahibi aileleri kurumlarına bildirdiğini söyledi.
İhtiyaç sahibi ailelerin tespitinde diğer kuruluşlar ve mahalle muhtarlarıyla iş birliği halinde olduklarını dile getiren Şanlı, “Projemiz iki yönlü olup, sosyal çalışma görevlilerimizin tespit ettiği ve sağlık açısından ihtiyacı olan ailelerin bildirimini biz de İl Sağlık Müdürlüğüne yapmaktayız. Dolayısıyla bizim yönlendirmemizle de sağlık görevlileri tarafından ailelere sağlık tedbiriyle ilgili çalışmalar yapılmaktadır” diye konuştu. Şanlı, projenin başladığı ilk günden bu yana olumlu sonuçlar aldıklarını belirterek, gelen bilgiler doğrultusunda sosyal çalışma görevlileri tarafından ev ziyaretleri yapılarak ihtiyaçlı ailelere gerekli yardımların yapıldığını söyledi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu