Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Sözleşme finalinde 213 altın madalya kazandık

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Oktay Sümer yetkili konfederasyon oldukları dönemde hükümetin verdiği yüzdelik zam dışında kazanım üretemeyen, hizmet kollarıyla ilgili masadan sürekli sıfır kazanımla kalkan konfederasyonların hükümet ile imzaladıkları toplu sözleşmeyi lekelemeye çalıştığını sözleşme finalinde 213 kazanım elde ettiklerini açıkladı.
 
GÜÇLÜ GELECEĞE DÖNÜŞTÜRME GÜNÜDÜR
Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Oktay Sümer hükümet ile yapılan toplu sözleşme konusunda yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Sümer 3. Dönem Toplu Sözleşme mutabakat metninde yer alan kazanımların kamu görevlilerine, ve ailelerine hayırlı olmasını dileyerek “Türkiye’nin en çok birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde imzalanan toplu sözleşme hem toplumsal uzlaşıya hem de çalışma barışına çok önemli katkı sağlamıştır. İmzalanan toplu sözleşme sadece mali, sosyal ve özlük hakları alanında değil toplumsal alanda da kazanımlar üretmiştir. Karamsarlık ve belirsizlik yerine umudu ikame etmiş ve çoğaltmıştır. Memur-Sen ailesi olarak,  gün riskleri ve tehditleri tartışma değil birlik içinde fırsatları güçlü geleceğe dönüştürme günüdür diyoruz” ifadesini kullandı.
 
ENFLASYONU CANAVARINI TUŞ EDİLDİ
Kamu görevlileri için tarihi bir başarı olan toplu sözleşme kazanımlarını tembel konfederasyonların karalamaya çalışmasını yadırgamadıklarını belirten Sümer “Enflasyonu ezen kazanımlarımıza çamur atan sözde rakip konfederasyonların ekonomiyi de bilmediği bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Toplu sözleşmeyle, 2016 yılı birinci altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5, 2017 yılı birinci altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 4 memur maaşlarına zam gelecek. Bunun yanında kamu görevlilerinin büyük bir çoğunluğunu doğrudan etkileyen sosyo-ekonomik iyileştirmeler geliyor. 2014 yılının gerçekleşen enflasyon rakamı 8.2, 2015 yılının Ağustos ayı itibariyle yıllık enflasyon oranı 6.81, Orta Vadeli Programla hükümetin kamu görevlilerine vermeyi hedeflediği maaş zammı 2016 yılı birinci altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 3, 2016 ve 2017 yılları için enflasyon tahmini yüzde 5, Merkez Bankası’nın 2015 yılı yıl sonu enflasyon tahmini en düşük yüzde 6, en yüksek yüzde 7.8 olmak üzere ortalama yüzde 6.9’dur. İmzalanan toplu sözleşmeyle, 2016 yılı için kümülatif olarak yüzde 11.3 zam alınmıştır. Bu zam hedeflenen enflasyon rakamlarının 6 puan üstünde, gerçekleşen enflasyon rakamlarının ise 3-4 puan üzerinde gerçekleşmiştir. Bu rakamlarda göstermektedir ki, kamu görevlileri 3. Dönem Toplu Sözleşmeleriyle enflasyonu canavarını güreş jargonuyla tuş, boks diliyle nakavt etmiştir. Ayrıca hem 2016 hem de 2017 yıllarını kapsayan enflasyon farkı konarak memur maaşları ekonomik risklere karşı sigortalanmıştır” ifadesini kullandı
 
SIFIR KAZANIMLA KALKIYORLARDI
Genel toplu sözleşme de alınan 43, hizmet kolu toplu sözleşmelerinde kazanılan 170 olmak üzere toplam 213 kazanım ürettiklerini belirten Sümer “ Bu kazanımlarla birlikte hem genel toplu sözleşme kazanımlar hem de hizmet kolundaki kazanımlar yüzde 100’lere varan hatta aşan kazanımlar haline dönüşmüştür. Bu toplu sözleşmede elde edilen kazanımlar, Memur-Sen’in örgütlü gücünün, ortak akla dayanan çalışmalarının, kararlılığının ve ısrarcılığının eseridir. Bu mücadele sürecimizde bizleri yalnız bırakmayan teşkilatımıza ve bütün üyelerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yetkili konfederasyon oldukları dönemde hükümetin verdiği yüzdelik zam dışında kazanım üretemeyen, hizmet kollarıyla ilgili masadan sürekli sıfır kazanımla kalkan konfederasyonlar, konfederasyonumuzun genel toplu sözleşme ve hizmet kolu sözleşmelerinde ortaya koyduğu yüksek performansı, ürettiği kazanımları lekelemeye gayret etmekteler, ancak çabaları boşunadır. Büyük Memur-Sen ailesi olarak,  final oynamayı hiçbir bir zaman yeterli görmedik, kazanmayı ve kupaları kaldırmayı hedefledik. 3. Dönem Toplu Sözleşme finalini 213 altın madalya değerinde sonuçla tamamladık” ifadesini kullandı.
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu