Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GenelManşet

Türk Metal’in Gücünü Dosta, Düşmana Gösterdik

Türk Metal Sendikası Gebze Dilovası Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu Kocaeli’nde toplandı. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile imzalanan grup toplu iş sözleşmesinin ardından ilk kez Gebze Dilovası Şubesinin genel kurulunda üyeleri ile bir araya gelen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Gebze’de üyelerin yoğun ilgi ve sevgi gösterisi ile karşılandı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Metal Sendikası Gebze Dilovası Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu Kocaeli’nde toplandı. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile imzalanan grup toplu iş sözleşmesinin ardından ilk kez Gebze Dilovası Şubesinin genel kurulunda üyeleri ile bir araya gelen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Gebze’de üyelerin yoğun ilgi ve sevgi gösterisi ile karşılandı.

ÖLÜMÜNE MÜCADELE ETTİK, KAZANDIK

Genel Başkan Pevrul Kavlak, konuşmasında MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecine değinirken, “Ölümüne çalıştık, kazanacağız” sloganı ile mücadeleye başladığımızı hatırlatarak, “Biz bu yola çıkarken bir cümle kurmuştuk. Demiştik ki ölümüne çalıştık, kazanacağız, ölümüne mücadele ettik, kazandık. Yola bu cümleyle çıktık. Yolda bu cümleyle yürüdük. Bu cümleyle merhaba dedik. Bu cümleyle işbaşı yaptık. Akşam, bu cümleyle uyuduk. Sabah, bu cümleyle uyandık. Şimdi yeni bir günün sabahında yeni bir sürecin başlangıcındayız. Kazanılmış bir zaferden sonra evine dönen bir asker gibi yorgun ama mutlu, yorgun ama gururlu, yorgun ama çok özlemiş olarak yine bir aradayız. Artık yola çıkarken kurduğumuz cümleyi gönül rahatlığıyla değiştirebiliriz. Evet, ölümüne çalıştık, kazanacağız demiştik. Ama şimdi yeni şeyler söylemek lazım. Şimdi hep beraber avazımız çıktığı kadar bağırabiliriz. Ölümüne mücadele ettik, kazandık” dedi.

AĞUSTOS’UN O YAKICI SICAĞINDA KOLLARI SIVADIK, HAZIRLIKLARA BAŞLADIK

MESS ile imzalan 2021-2023 Grup Toplu İş Sözleşmesi süreci ile ilgili değerlendirmelerine devam eden Genel Başkan Kavlak, yaşanan zorlu sürecinin başlangıcını şöyle özetledi: “Bu mücadelenin başlangıcı geçtiğimiz Ağustos ayıydı. 2021-2023 dönemi MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi için Ağustos’un o yakıcı sıcağında kolları sıvadık, hazırlıklara başladık. Önce ülkemiz sendikal hareketine getirdiğimiz çok önemli bir katkı olan ve yalnızca sendikamızda yapılan örgüt içi demokrasinin olmazsa olmazı, anket uygulamamızı yaptık. Hem kendi araştırma merkezimiz hem de anlaştığımız bir özel şirket aracılığıyla üyelerimizin beklentisini öğrendik. Ben de bütün yaz boyunca otellerimizde konaklayan arkadaşlarımızla bir araya geldim. Onların sohbetlerine katıldım. Hepsini dinledim, notlar aldım. Teşkilatımızın nabzını tutmaya çalıştım. Ardından Ankara’da sözleşme kapsamındaki işyerlerimizden 577 temsilci arkadaşımızla bir araya geldik. Kapsamlı bir atölye çalışması yaptık. Onların taleplerini, önerilerini aldık. Sonra Başkanlar Kurulumuzu topladık. Taslağımıza son şeklini verip, bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladık.”

“TÜRK METAL DİRENİYOR” DEDİLER

Müzakere masasında uzlaşma sağlanamamasının ardından eylemeler başladığımızı hatırlatarak sözlerine devam eden Genel Başkan Kavlak, grev kararı aldığımızı dile getirerek, “Hatırlayın 25 Aralık günü Gemlik Şubemizin Genel Kurulunda Türk Metal tarihine önemli bir sayfa daha ekledik. Aldığımız grev kararını orada açıkladık. Orada hep birlikte haykırdık. Eylemse eylem, grevse grev, dedik. Örgütlü olduğumuz bütün işyerlerinde Vardiya değişimlerinde eylemler yaptık. Bütün bölgelerde sokaklara çıktık. Kent meydanlarını doldurduk. Eylemin kralını yaptık. Ülkenin gündemine oturduk. Herkes bizi konuştu, bizden söz etti. “Türk Metal direniyor” dediler. “Onlar alırsa, biz de alırız”, dediler. İşçi sınıfına umut olduk, moral olduk. Bu eylemlerimizden etkilenen MESS, habire el yükseltti. Teklifini önce yüzde 17’ye ardından da yüzde 21’e kadar çıkardı. Olmaz dedik. Bu bize yetmez. Ölümüne çalışanlar, canı pahasına çalışanlar bunu kabul etmez.  Yine masadan kalktık, Yine sokağa çıktık. Hem de bu sefer bir kez daha tarih yazmak için Kocaeli Milli İrade Meydanında toplandık. Türk Metal’in gücünü dosta, düşmana gösterdik. Çünkü artık sözün bittiği yerdeydik. Çünkü artık dayanma gücümüzün sınırındaydık. Ya o masadan hakkımızı alacaktık ya da kaderimize teslim olacaktık. Peki, soruyorum sizlere, bizde kaderine teslim olmak var mı? Mücadeleden kaçmak, var mı? Verilene razı olmak var mı? Elbette yok. Çünkü biz Türk Metaliz.  Biz çelikteniz, biz demirdeniz. Bizi kimse kolay kolay bükemez. Kimse bizim irademizi ezemez. İşte bu kadar açık, bu kadar basit, bu kadar net” dedi.

O MASAYA BEN OTURDUM

Genel Başkanı Kavlak, MESS’in tekliflerini dinledikten sonra Bursa 3 Nolu Şubesinin genel kurulunda sendikanın teklifini kamuoyuyla paylaşarak sözleşme masasına bir kez daha gittiğimiz belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Kocaeli Milli İrade Meydanından yükselen o dalga İstanbul’a kadar ulaştı. Adeta bir sel gibi her yanı kapladı. MESS bizi yeniden masaya çağırmak zorunda kaldı. Tamam dedik. Ama şunu da bilin bu sefer teklifi biz vereceğiz. Eli biz yükselteceğiz. Onu tartışacağız, yoksa oraya gelmeyiz, masaya oturmayız dedik. Bursa 3 Nolu Şubemizin Genel Kurulunda teklifimizi açıkladık. Birinci altı ay için taslağın tamamını istiyoruz. Yani taslağımızdaki yüzde 29,57’yi talep ediyoruz,  ikinci altı ay için de yüzde 36 istiyoruz, dedik. Bu da yıllık bazda yüzde 76,21 oranına denk geliyor, diyerek taleplerimizi sıraladık. İşte bu yeni teklifle sözleşme masasına bir kez daha gittik. Ancak bu kez yine Bursa 3 Nolu Şubemizin Genel Kurulunda söylediğim gibi o masaya ben oturdum. Oraya giderken de size bir söz verdim. O masadan hakkımızı almadan kalkmayacağım dedim. Böylece, 11 Ocak 2022 günü akşam saat 19.30’da, MESS yönetimiyle yeniden bir araya geldik. Ve müzakerelere kaldığımız yerden devam ettik. Yaklaşık 7 saat süren bu müzakere sonucunda 12 Ocak 2022 günü sabaha karşı saat 02.30 itibariyle MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Size bir söz vermiştim. Üyelerimizin delikli kuruşunu dahi o masada bırakmayacağımı söylemiştim. Bugün bunu başarmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Hepimize, ülkemize, işçi sınıfına ve metal işçilerine hayırlı uğurlu olsun.”

SİZE NE SÖZ VERDİYSEK HEPSİNİ YAPTIK

Toplu sözleşme süreci boyunca tüm zorluklara direndiğimizi belirten Genel Başkan Kavlak, şu ifadelerle sözlerine devam etti: “Biz bu süreci yürütürken Çip krizinin arkasına sığınmadık. Ekonomide yaşanan belirsizlikleri işyerlerimizin yaşadığı sorunları ihracattaki daralmayı hiçbir şeyi ama hiçbir şeyi bahane etmedik. Kimse bizim grevimizi erteleyemez, sözleşmemizi Yüksek Hakeme gönderemez dedik. Ne grev kararımız ertelendi. Ne de sözleşmemiz Yüksek Hakem Kuruluna gitti. Üç yıllık sözleşme talebini Yine masadan çektirdik. İkramiyeler kıstalyevm esasına dayalı olacak dediler, kabul etmedik. Denkleştirmeyi asla kabul etmedik. MESS’in masaya getirdiği kazanılmış haklarımızı geriye götürmeyi amaçlayan tüm maddeleri tek tek çektirdik. Size ne söz verdiysek hepsini yaptık. İşte bunun için onurluyuz, gururluyuz.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x