Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Staj Problemi Çözülemiyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Aile Hekimleri Derneği Sağlık Öğrencilerinin staj problemleri ile ilgili problemlerin devam ettiğini açıkladı.

CAN ÇÖZÜLDÜ DEMİŞTİ

Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can daha önce problemin çözüldüğünü ve staj paralarının devlet tarafından ödeneceğini belirtmişti. Ancak konu hakkında açıklama yapan Aile Hekimleri Dernek Başkanı Dr. Özgür Öcal problemlerin devam ettiğini belirterek “Sayın Milletvekilimiz staj problemlerinin çözüldüğünü ve staj alacaklarının devlet tarafından ödeneceğini duyurmuş ancak davalar henüz çekilmemiştir.” İfadelerini kullandı.

BİNLERCE LİRA YÜKÜN ALTINDAYIZ

Aile Hekimleri Dernek Başkanı Dr. Özgür Öcal “Sağlık Meslek Liseleri Müdürlüğünce hazırlanan sözleşmelerde, ücretsiz staj yapılacağı yazmasına rağmen öğrenciler ve velileri tarafından staj ücretleri talebiyle yargıya başvurulmuştur. Son 5 yılda staj yapan yüzlerce öğrenci mahkeme masrafları ve avukatlık ücretleri ile birlikte 6.000 TL civarında ücretler istenilmektedir. Her bir öğrenci için talep edilen bu miktarlar yüzbinlerce liradan daha fazla tutmaktadır.” Dedi.

DOKTORLAR MAĞDUR

Aile Hekimleri Dernek Başkanı Dr. Özgür Öcal “Bu durumdan Aile Hekimleri olarak mağdur durumdayız. Bu kadar meblağın altına girmiş durumdayız. Okullar öğrencileri, para talep etmeyeceklerini belirterek ücretsiz staj olarak bizlere yönlendirdiler. İlimizde okul ve öğrenci sayısının fazla olması ve yeterli sağlık kuruluşu olmadığından açıkta kalan öğrencilere karşı yapılan jestin karşılığı maalesef mahkeme salonları olmuştur. Sayın Vekilimiz bu konuda hassasiyet göstermiştir ancak sorun halen çözülmemiştir. Bu sorunun biran önce çözülmesi gerekmektedir. Aksi takdirde hiçbir doktor stajer almayacak ve bir çok öğrencimiz staj yapamayacaklardır.” İfadelerini kullandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x