Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Kırıkkaleli Çıraklar Almanya’da Erasmus Stajında

Erasmus projeleri alanında oldukça yol kat ettik. Çıktığımız bu yolculukta öğrencilerimizi ahlaki, toplumsal, kültürel ve evrensel değerlerin yanında iş piyasası açısından da en iyi şekilde donatarak, çağın gereksinimlerine uygun şekilde yetiştirme konusunda çabalarımız devam ediyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Erasmus projeleri alanında oldukça yol kat ettik. Çıktığımız bu yolculukta öğrencilerimizi ahlaki, toplumsal, kültürel ve evrensel değerlerin yanında iş piyasası açısından da en iyi şekilde donatarak, çağın gereksinimlerine uygun şekilde yetiştirme konusunda çabalarımız devam ediyor.

ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA ÇABALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Kırıkkale Yahşihan MESEM Müdürü İlker Akgün hayata geçirilen projeyle ilgili bilgiler vererek “Erasmus Stajı ile İstihdam Avantajı” projesi ile birlikte Ka210 Akran zorbalığı projesi kapsamında 23 Nisan-28 Nisan 2023 tarihleri arasında İtalya, Kuzey Makedonya ve Romanya’dan 15 yabancı öğretmen ve öğrenci misafiri okullarında ağırlayarak proje kapsamında eğitimler verildiğini ve aynı anda iki Erasmus projesini Yahşihan Mesleki Eğitim Merkezi olarak yürüttüklerini aktardı.

ERASMUS PROJELERİ ALANINDA OLDUKÇA YOL KAT ETTİK

Akgün, “Erasmus projeleri alanında oldukça yol kat ettik. Çıktığımız bu yolculukta öğrencilerimizi ahlaki, toplumsal, kültürel ve evrensel değerlerin yanında iş piyasası açısından da en iyi şekilde donatarak, çağın gereksinimlerine uygun şekilde yetiştirme konusunda çabalarımız devam ediyor” diye konuştu.

AMAÇ AVRUPA STANDARTLARINI YAKALAMAK

Akgün, otomotiv teknolojilerinde yenilikçi uygulamaları müfredata entegre ederek Avrupa standartlarını yakalamak, ulusal ve uluslararası ortaklıklarla bölgenin önde gelen kurumlarından biri olmayı da amaçladıklarını sözlerine ekledi. Proje koordinatörü Kadir Doğru ise, projenin genel anlamda amacının çırakların diagnostik, hibrit-elektrikli otomobiller ve elektrikli bisikletler konularında yeterliliklerini geliştirip kalifiye olarak istihdamlarına katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER ÜZERİNDE STAJ 

Doğu, Bu amaç doğrultusunda 2 haftalık süre ile refakatçi öğretmenler gözetiminde 4 çırak öğrencinin Köln-Autostone firmasında diagnostik cihazı ile arıza teşhis ve tamiri konusunda, 4 çırak öğrencinin Köln-Ma-Mobility firmasında Elektrikli Otomobillerin periyodik bakımları konusunda ve 4 çırak öğrencinin de Lucy-Bike firmasında elektrikli bisikletler üzerine uygulamalı staj faaliyeti yaptığını belirtti.

TEŞEKKÜRLER 

Koordinatör Doğu, En temel amaçlarının çalışarak para kazanma derdinde olan dezavantajlı çırakların bu tür projeler ile mesleki becerilerinin geliştirilmesine yardımcı olarak ulusal ve uluslararası düzeyde istihdamlarına katkı sağlamak olduğunu vurguladı.  Proje koordinatörü Kadir Doğru “Bu fırsatı çırak öğrencilerimize sağlayan Türkiye Ulusal Ajansına, Projeye her zaman destek olan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İlker Akgün’e ve projede görev alan öğretmenlerimiz Veysel Başer, Abdulkadir Süme ve Münüfe Vurgun öğretmenlerimize teşekkür ederiz” dedi.

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x