Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Her suçlu cezaevinde mi olmalı?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
Kırıkkale ve Kırşehir illeri Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Vetpro Projesi kapsamında ‘Her Suçlu Cezaevinde mi Olmalı’ konulu tanıtım programı düzenlendi.
 
GENİŞ KATILIM
İl Kültür merkezinde düzenlenen programa: Vali Ali Kolat, Garnizon Komutan Vekili Alb. Zahit Kaplan,  Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Emine Aktepe, İdare Mahkemesi Başkanı Yılmaz Acer, Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve yetkililer katıldı.
 
ÇALIŞMALAR GÖZLEMLENMELİ
Proje kapsamında verilen bilgilerde; 100 yılı aşkın süredir denetimli serbestlik alanında çalışmalar yürüten ve bu konuda yeterli deneyimi bulunan Almanya ve Macaristan’daki denetimli serbestlik sisteminin işleyişinin incelenmesi, Ceza İnfaz Kurumlarından tahliye edilen hükümlüleri topluma yeniden uyumu için yapılan rehabilitasyon çalışmalarının gözlemlenmesi, suçtan zarar gören mağdurların suçun etkilerinin azaltılması ve yeniden toplum içerisinde en kısa zamanda yerlerini alabilmesi için yapılan sosyal destek etkinliklerinin gözlemlenmesi, Almanya ve Macaristan’ da denetimli serbestlik sisteminde hükümlülerin topluma kazandırılması ve suç mağdurlarının desteklenmesi aşamasında, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği hakkında bilgi alınması, sivil toplum kuruluşlarının bu konuda yaptığı çalışmaların gözlemlenmesi öngörüldüğü belirtildi.
 
PLAKET TÖRENİ
Tanıtım toplantısı sonunda projeye destek veren kurumlara; Vali Ali Kolat, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Emine Aktepe, İdare Mahkemesi Başkanı Yılmaz Acer tarafından plaket verildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu