Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Sulakyurt Barajı Eylül’de bitecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
Vali Ali Kolat ve beraberindeki heyet Sulakyurt ve Delice ilçelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Kolat, “Kırıkkale de Sulakyurt Barajının yapım çalışmaları iki senedir devam ediyor. Önümüzdeki Eylül ayı içerisinde bitecek. Bölge için verimli bir baraj olacak” dedi.
 
BULGUR YAPIMI İLE İLGİLİ BİLGİLER ALDI
Vali Ali Kolat, Sulakyurt ve Delice ilçelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyarette, Vali Ali Kolat’ın yanı sıra; İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar da bulundu. Sulakyurt ilçesine gelişinde, Vali Ali Kolat’ı, İlçe Kaymakamı Fikret Dağ, Belediye Başkanı İsmail Bildik ve diğer yetkililer karşıladı. Vali Kolat ilk olarak, Sulakyurt Kaymakamlığını ziyaret etti. İçişleri Bakanlığı’nın 2015/398 sayılı Kararnamesiyle Sulakyurt’ta atanan, İlçe Kaymakamı Fikret Dağ’a, yeni görevinin hayırlı olması temennilerinde bulunan Vali Kolat, yeni görevinde başarılar diledi. Kaymakamlık ziyaretinin ardından, Vali Kolat, Sulakyurt’ta faaliyet gösteren esnafları gezerek, onlarla, bir süre sohbet etti. Ayrıca, Bulgur Değirmenini de ziyaret eden, Vali Ali Kolat, burada çalışan vatandaşlardan, bulgur yapımı ile ilgili bilgiler aldı.
 
BİLGİLER VERDİLER
Vali Kolat ve beraberindekiler, Sulakyurt Belediyesini ziyaret etti. İlçe Belediye Başkanı İsmail Bildik, Belediyenin çalışmaları hakkında Vali Ali Kolat’a çeşitli bilgiler verdi. Belediye ziyaretinin ardından, Vali Kolat ve beraberindekiler, Sulakyurt Barajını ziyaret ettiler. Vali Kolat, burada, barajın yapım çalışmaları hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Vali Ali Kolat, burada yaptığı değerlendirmede; “Kırıkkale de Sulakyurt Barajının yapım çalışmaları iki senedir devam ediyor. Önümüzdeki Eylül ayı içerisinde bitecek. Bölge için verimli bir baraj olacak. Çünkü bizim sulama alanlarımız yaklaşık yüzde 10 civarında. Bu barajla, sulama alanlarımız daha da artacak. Sulakyurt Barajının 2700 dekarlık bir alanı sulaması planlanıyor. Hakikaten bu barajın Kırıkkamiz ve ülkemiz için önemli bir baraj olacağını düşünüyorum. Burada ayrıca çok güzel bir göl alanı oluşacak. Burası vatandaşlarımız için bir cazibe merkezi olacak.  O açıdan da Sulakyurt’a ciddi katkılar sağlayacak.  Ben bu barajın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum”
 
FAZLA YAĞMUR YAĞDI
“Bu sene ilimize biraz fazla yağmur yağdı. Çalışmalarımız bu açıdan biraz sekteye uğradı. Havaların düzelmesiyle altyapı çalışmalarımız ciddi manada hız kazandı. Bu çalışmalar, İl Özel İdaresi olarak, belediyelerimiz olarak oldukça iyi gidiyor. Ayrıca ilimizde bazı ilçelerimizin kaymakamları değişti. Sulakyurt Kaymakamımızda yeni görevine başladı. Ben, kendisine başarılar diliyorum. Ben değişen diğer Kaymakam arkadaşlarıma da kolaylıklar diliyorum. Tayini başka yerlere çıkan Kaymakam arkadaşlarıma da emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.  Sulakyurt ilçesini ziyaretin ardından, Vali Ali Kolat ve beraberindekiler, Delice İlçesini ziyaret ettiler. Delice ilçesine gelişinde Vali Ali Kolat’ı Delice Kaymakamı Nevzat Karkacı, Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem ve diğer yetkililer karşıladı.
 
VATANDAŞLAR İLE SOHBET ETTİ
Vali Kolat burada, yapımı devam eden Hükümet Konağı inşaatını gezerek, inşaatın son durumunu yakından inceledi. Daha sonra, Delice Kaymakamlığını ziyaret eden Valimiz Sayın Ali Kolat, İçişleri Bakanlığı’nın 2015/398 sayılı kararnamesiyle Delice İlçe Kaymakamlığı’na atanan Nevzat Karkacı’yı kutlayarak yeni görevinde başarılar diledi. Belediye Başkanlığını da ziyaret eden Vali Kolat, Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem den çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından Vali Ali Kolat ve beraberindekiler, Şeyh Şamii Türbesi, Çömelek Kaya Mevkiinde bulunan Sulama Havuzu, üzüm bağı ve Köylü Pazarını da ziyaret ederek, burada çalışan vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu