Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Tahta Kılıçlılar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kiremit Sanat Gurubun sunduğu Piri Türkistan Ahmet Yesevi ve talebeleri olan Anadolu Alperenlerinin Anadolu’ya çaldığı kutlu mayanın anlatıldığı ‘Tahta Kılıçlılar’ konulu tiyatroyu Türk Eğitim Sen Üyeleri ve Kırıkkaleli izleyicisiyle buluşturdu.

 

İZLEYİCİ İLE BULUŞTU

Kültür Merkezinde Sahne Alan ve yoğun ilgi ile izlenen Tahta Kılıçlılar, izleyicilerden tam not aldı.   ’Anadolu’nun Türk İslam nuru ile şereflenmesinde emeği geçen gönül dostlarının anıldığı anlamlı gecede Hoca Ahmet Yesevi ve Horasan Erleri dualarla oyunda yad edildiğini belirten Kırıkkale Türk Eğitim -Sen Başkanı Yücel Karabacak “Sendika olarak aynı zamanda Kültür sendikacılığı da yapmaktadır. Yıl içerisindeki faaliyetlerimiz programlarımızda olan tiyatroyu, Kırıkkale Kültür Merkezinde üyelerimiz ile Kırıkkale tiyatro severlerle  ‘’Tahta Kılıçlılar’’ oyunuyla buluşturduklarını belirtti.

 

OYUNUN KONUSU

Oyunun Konusu,  Piri Türkistan Ahmet Yesevi ve talebeleri olan Anadolu Alperenlerinin Anadolu’ya çaldığı kutlu mayanın anlatıldığı Anadolu’yu “Tahta Kılıçlarıyla” fetheden Türkleşmesi ve İslamlaşmasında büyük rol oynayan Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana, Yunus Emre ve günümüz dünyasından vatandaş Veysel’i  aynı zaman diliminde buluşturan oyun, Günümüze yüzyıllardır süren nesiller arasındaki farklılığın sahnelendiği oyunda oyun içinde  çarpıcı eleştirilerde bulunuyor.

 

TEŞEKKÜRLER

Tiyatroda oyunda yüzyıllar sonrası nesillere örnek olarak ta seyirciyi oyuna dahil edilmesi, oyuncuyla seyirci aynı karelerde olması tiyatroda farklılık yaratılmış. Tiyatro oyuncuları oyun bitiminde seyirciyi selamladı Kırıkkale Türk Eğitim -Sen Başkanı Yücel Karabacak oyuncuları tebrik edip çiçek  taktim etti  Karabacak Kiremit Sanat Gurubun sunduğu oyunu çok beğenildiğini  bu gurubu her zaman Kırıkkale’de görmek istediklerini belirtti. Oyun sonrası seyirciler ile oyucularla resim çektirdiler.

 

Haber-Foto: Arif Çakıroğlu

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu