Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Uzaktan Eğitim Modeliyle Birlikte Kooperatifçilik Eğitimi

Kooperatifin temelinde karşılıklı olarak yardımlaşma söz konusudur. Aynı zamanda ortakların çıkarlarını koruması amacıyla da oluşturulmuş olan bir ekonomik kuruluştur.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kooperatifin temelinde karşılıklı olarak yardımlaşma söz konusudur. Aynı zamanda ortakların çıkarlarını koruması amacıyla da oluşturulmuş olan bir ekonomik kuruluştur. Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki uluslararası arası platformlar üzerinde de birçok kooperatif kuruluşu yer almaktadır. Kooperatifler insanların ihtiyaçlarına ses olan ve karşılıklı yardımlaşmayla birlikte az maliyetlerle birlikte ortaya çıkan tüzel kişilerdir.

14 ocak 2022 tarihi kapsamında yayımlanana resmi gazete açıklamasına göre kooperatifçilik açısından Ticaret Bakanlığı kapsamında yetkilendirilmiş kuruluşlar için eğitim verilecektir. Bu eğitim modeli sayesinde yapmış olduğunuz işlemlerde daha vakıf kişiler olacaksınız. Aynı zamanda bu eğitim Covid-19 tedbirleri neticesiyle uzaktan sürdürülecektir. Hatta uzaktan eğitimi modeli sayesinde dersler kayıt altına alınarak sizlere birçok avantajı da beraberinde sağlamış olacaktır.

Kooperatifçilik Eğitim Ücreti be Katılım Şartları

Kooperatifçilik eğitimi noktasında henüz şu an net bilgi aktarımı sağlanmamıştır. Ücretler noktasındaki açıklamalar ilerleyen tarihlerde belirlenecektir. Bu nedenle web sitesi üzerinden sürekli olarak takipte kalmanız uygun görülmektedir. Bu eğitim kapsamında online olarak yararlanmak istiyorsanız da belli başlı şartlara da sahip olmanız gerekecektir. Bu şartlar kapsamında:

  • Faaliyet konusu önemsenmeden 1000’den fazla ortağı olan kooperatifler
  • Ortak sayısı 50 veya daha fazla olan özellikle de taşıma konularında faaliyet gösteren kooperatifler
  • İnşaat ruhsatı elde etmiş ve ortak sayısı 50, 50’den fazla olan yapı, turizm geliştirme ve gayrimenkul işletmelerde yer alan kooperatifler
  • Faaliyet konusu ele alınmadan 20 milyon Türk Lirası ve üstü net satış hasılatına sahip olan kooperatifler
  • Esnaf ve sanatkârlar, tarım satış, tarım kredi ve pancar ekici kooperatifleri

Olmak üzere bu eğitim faaliyetlerinden kolayca faydalanabileceklerdir.

Uzman Kişiler Tarafından Sürdürülecek Kooperatifçilik Eğitimi ve Süresi

Her biri alanında uzman kişiler tarafından alacağınız bu dersler sizlere hayatınızda birçok noktada etkili olacaktır. Kooperatifçilik eğitimi sayesinde çok daha bilgili ve ne yaptığınızı gerçekten bilerek hareket edeceksiniz. Kooperatifçilik uzaktan eğitimi ile birlikte kolay erişim sağlarsınız. Derslerin konularına göre saatlerde dağılımlar vardır. Temel konular olmak üzere 30 ders saati ayrılmıştır. Destekleyici konular üzerinden de 10 ders saati daha eklenerek sizlere toplamda 40 ders saati verilmiştir. Her ders saati de 50 dakika olmak üzere sınırlandırılmıştır.

Eğitim sonucunda başarılı olmak istiyorsanız eğer eğitimin 4/5’inin tamamlanması gerekir. Bu eğitime uzaktan eğitim sayesinde Türkiye’nin her noktasından katılım sağlayabilirsiniz. Farklı alanlarda hizmet veren ve farklı amaçlarla kurulmuş olan birçok kooperatif kuruluşu vardır. Ancak yukarıda da belirttiğimiz şartlar noktasında her kooperatif bu eğitimden faydalanamamaktadır. Ticaret Bakanlığı kapsamında yayınlanan eğitim şartlarına uygun olan herkes bu eğitimden faydalanabilirler. Gerekli şartlara sahipseniz de ön başvuru formu doldurarak yerinizi şimdiden ayırtabilirsiniz. Böylece eğitim sonucunda alanınızda çok daha yetkin bir tüzel kişi olabilirsiniz.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x