Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Yasak dönem başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yaptığı açıklama ile 1 Temmuz tarihinden itibaren kasaplarda hazır kıyma sucuk köfte satışının yasaklandığını bu ürünlerin müşterinin yanında hazırlanacağını açıkladı

 

KARIŞIMLAR HAZIRLANABİLİR

13 Şubat 2015 tarih ve 29266 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinde yapılan değişiklik doğrultusunda 01.07.2015 tarihinden itibaren Kasaplar hazır şekilde, markasız “kasap sucuk, köfte ve kıyma” satamayacak, bu ürünleri müşterinin yanında hazırlamaları zorunlu olacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin 13 Şubat 2015’te Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ve 1 Temmuz 2015’e kadar kasaplara süre tanındığını perakende işletmelerde kıyma, hazırlanmış kırmızı et karışımları ve hazırlanmış kanatlı et karışımlarının üretimi yapılamayacağını, ancak tüketici talebi üzerine anında kıyma ve hazırlanmış et karışımları hazırlanabileceğini söyledi.

 

DUYARLI DAVRANSINLAR

Tebliğe göre 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren et ve ürünlerinde adeta yeni bir döneme girildiğini belirten Recep Kırbaş,” Tüm gıda işletmelerimizde risk esasına göre tüketici menfaatlerinin ve halk sağlığı korunması ile haksız rekabetin önlenmesi amacıyla İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli Resmi Kontrol görevlileri tarafından rutin denetimler yapılıyor. Aksi durumlarla karşılaşıldığında cezai işlem uygulanacaktır. Vatandaşlarımız bu konuda uyarlı davransınlar. Bu konuda görülen olumsuzlukları Bakanlığın Alo 174 Gıda Hattına ihbar etmeleri yeterli” şeklinde konuştu.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu