Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Yetim çocuklar korum altında

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

‘Yetim çocuklar, ahırdan bozma evde hayat mücadelesi veriyor ‘ haberi üzerine Kırıkkale Valiliği çalışma başlattı. Kırıkkale valiliğinden konu hakkında yapılan açıklamada yoksul aileye aylık 850 TL verildiğini bildirdi.

 

Çocuk başı Maaş bağlandı

Kırıkkale Valiliği, Yuva mahallesi 2511 sokak bulunan ailenin evine gitti.  Adreste 6 çocuğu ile birlikte yaşayan Gülhan Demir’in kirada oturduğunu ve  eşinin 12.05.2015 ‘de vefat ettiğini tespit eden heyet, Gülhan Demir’in çocukları için Şartlı Nakit Transferi yardım programından aylık 250 lira olarak yararlandırıldı. Aileye acil ihtiyaçları için 300 lira nakit yardımı yapıldığını açıklayan Kırıkkale valiliği 2015 yılı içerisinde bin 500 kilo kömür yardımından ve Ramazan bayramı yardımından da yararlandırılma kararı verildiğine dikkat çekti. Valilik açıklamasında şu bilgilere yer verildi. “ Vakıf Mütevelli Heyetinin 26.05.2015 tarihli ve 6 sayılı toplantısında adı geçenin 6 çocuğu için öksüz-yetim aylığının kabul edildiği, eşi vefat etmiş kadın maaşının ise 02.06.2015 tarihli toplantısında değerlendirileceği; kabul edildiği takdirde ilk ödemesinin 2015 yılı Temmuz ayında yapılacağı ve her iki ayda bir merkezi ödemesinin düzenli olarak devam edeceği söylendi.  Öksüz ve yetim aylığı tutarının çocuk başına 100 lira, eşi vefat etmiş kadının maaş tutarı ise 250 lira kabul olarak edildi.”

 

HAYAT MÜCADELESİ VERİYORLARDI

Kırıkkale’de babalarını 2 hafta kaybeden 6 yetim çocuk, ahırdan bozma 2 gözlü evde anneleriyle birlikte hayat mücadelesi veriyor. Yuva mahallesi 2511 sokak 3 numarada ikamet eden ailenin en büyük çocuğu 15, en küçük çocuk ise 4 aylık. Ahırdan bozma evin her tarafı dökülmüş durum. Dışı kadar içi de harabeyi andıran evde, rutubetten dolayı çocuklar sık sık hastalanıyor. Boya alacak kadar dahi güçleri olmayan ailenin, bacasından kömür zifti akmış durumda bulunuyor. İki gözlü evde kapılar delik deşik. Eşyalar ise, yıllarla birlikte kullanılmayacak duruma gelmiş.

 

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu