Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Yurt dışı tecrübesi kazanacaklar

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimince hazırlanan projeler kapsamında 20 öğretmen ve 80 öğrenci yurt dışı tecrübesi kazanacak.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimince hazırlanan projeler kapsamında 20 öğretmen ve 80 öğrenci yurt dışı tecrübesi kazanacak.Yurt dışına gidecek öğretmen ve öğrenciler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
20 ÖĞRETMEN 80 ÖĞRENCİ
Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü Araştırma Geliştirme (AR-GE) birimince Erasmus kapsamında yurt dışına gidecek olan öğretmen ve öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca hibelendirilen ve Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Erasmus + Okul Eğitimi ve Mesleki Eğitim Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Ka121” projeleri kapsamında yurt dışı hareketlilik faaliyetlerine 20 öğretmen ve 80 öğrenci katılım sağlayacak.

İYİ ÖRNEKLER ALINACAK
Kırıkkale Valiliği Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, “Müdürlüğümüz AR-GE birimimizce yürütülen Erasmus projemizle 100’e yakın öğrenci ve öğretmenimizi yurt dışına staj, işbaşı gözlem eğitimi ve grup öğrenme faaliyetlerine göndereceğiz. Öğrencilerimizin eğitim imkanlarının zenginleştirilmesi ve öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini geliştirmeye yönelik bu konuda gereken bütün adımları atıyoruz. Sizlerden isteğim yurt dışında ülkemizi iyi bir şekilde temsil etmeniz ve iyi örnekleri almanızdır. Böyle bir projede yer almanızdan dolayı sizlere ve okul müdürlerimize teşekkür ediyor hepinize alacağınız görevlerde başarılar diliyorum” diye konuştu.

KAPSAMLI SUNUM YAPILDI
AR-GE Birimi Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz da konuşmasında yurt dışına çıkacak öğretmen ve öğrenciler için uymaları gereken program kuralları hakkında bilgiler verdi. Öte yandan öğrenciler için Erasmus Avrupa’yı Keşfet (Erasmus Discovery Eu) programının da tanıtımını yaparak öğrencilerin başvuru süreçlerinde Eurodesk temas noktası olarak rehberlik edeceklerini belirtti. Hiçyılmaz daha sonra katılımcılara proje ve detayları konusunda kapsamlı bir sunum da yaptı. Toplantı, katılımcı öğretmen ve öğrencilerin çeşitli konulara dair soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x