Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Final Okulları Ülkemizi Çin’de Temsil Edecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

100´ü aşkın takımın katıldığı MAKEX Robot Turnuvası´nda 11 takımla turnuvaya katılan Final Okulları büyük bir başarı göstererek 11 takımıyla da turnuvanın final aşamasına kalmayı başardı.

ÜLKEMİZİ ÇİN´DE TEMSİL EDECEKLER
Kodlama eğitimine fazlasıyla önem veren bunun için Türkiye´de eşi benzeri olmayan sistemler geliştiren Final Okulları robot başarısıyla da verdiği emeklerin meyvelerini topladı. Turnuvanın final aşaması Ekim ayında gerçekleştirilecek ve sonrasında kazanan takım ülkemizi temsil etmeye hak kazanarak Çin´e gidecek.

KIRIKKALE FİNAL OKULLARI FİNALDE
Kırıkkale Final Okulları katıldığı büyük yaş kategorisinde finale kalarak büyük başarı gösterdi. Takım öğrencileri Mehmet Akif Veske ve Göktürk Arda Özdemir´in uzun çalışmaları sonrasında kodladıkları robotlar turnuvada görevleri başarıyla tamamladı. Aldıkları robotik eğitimini sahaya da yansıtan öğrenciler büyük bir başarı göstererek final heyecanını yaşamaya hak kazandı.

HEDEFLERİ DÜNYA DERECESİ
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Burak Şahin Gökalp, “Öğrencilerim turnuvanın bu aşamasında başarılı bir performans gösterdi. Gece gündüz demeden tasarımdan tutunda kodlamaya kadar birçok alanda çok çaba harcadı. Verdikleri emeklerin karşılığını alarak final aşamasına katılmaya hak kazandılar. Umarım final aşamasında da başarılı olarak ülkemizi Çin´de temsil edip dünya derecesi için çaba harcayacaklardır” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x