GündemKırıkkaleManşet

Fuarlar en önemli tanıtım etkenidir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE’DE BİR İLK, TARIM, HAYVANCILIK VE TEKNOLOJİLERİ FUARI AÇILDI

 

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği, Damızlık Koyun-Keçi Üreticiler Birliği’nin desteği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın katkısı ile 1’inci Kırıkkale Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı açıldı. Avrupa ülkelerinin gelişme konusunda tarıma büyük önem verdiğini söyleyen Ünlüer, “Fuarlar, bir ilin tanıtılmasındaki en önemli etkendir” dedi.

 

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

1’incisi düzenlenen Kırıkkale Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. 26-29 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda, çiftçilerin tarım çalışmalarını kolaylaştıracak çok sayıda eser yer aldı. Kırıkkale’de bir ilk olma özelliği taşıyan fuarda, Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı’nın sergilediği gösteriler de törene renk kattı. Davul ve zurnanın da eşlik ettiği fuarın açılış kurdelesini; Milletvekili Abdullah Öztürk, Vali vekili Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı, Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer ile diğer protokol üyeleri kesti

 

70 FİRMA KATILDI

Ekonominin canlanması adına gerçekleştirilen fuarda; tarım ve hayvancılık sektöründeki teknolojik gelişmeler de ele alındı. Toplamda 70 firmanın katıldığı fuar, çiftçilerin tarımsal şartlardaki zorlukları, teknolojiyle aşabilmesi için büyük imkân sağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök yaptı. Fuarın Kırıkkale’de ilk olma özelliğini taşıdığını söyleyen Gök, bundan dolayı gurur duyduklarını söyledi. Ekonominin her alanda canlanması için çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Gök, “Bu şehirde hep birlikte yaşıyoruz. Ekonominin canlanması içinde hep birlikte çalışmalıyız. Bu bir ilk, inşallah önümüzdeki yıllarda daha güzel etkinliklere imza atacağız. Bu fuara, birlik ve beraberliğin rahmeti olarak bakıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

ALINAN PAY 3 MİLYON 900 BİN TL

Kendisinin tarım konusunda çok bilgisi olduğunu ve tarımın çok önemli olduğunu söyleyen Milletvekilli Abdullah Öztürk, “Kırıkkale’de ilkler yaşanıyor. Bu zamana kadar yapılmayanlar yapılmaya başlandı. Ankara’da Kırıkkale Tanıtım Günleri ve ardından Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı gibi çalışmalar yapılıyor. Hakikaten diğer illerle kıyaslattırdığımız zaman önemli bir ivme kazandırdı. Kırıkkalespor bulunduğu ligde şampiyon oldu. Kırıkkale, kendi tarihinde ilkleri yaşıyor” dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kırıkkale’nin tarım alanında en iyi yatırımı ve teşvikleri alması adına çalışmayı gerçekleştirdiğini söyleyen Öztürk, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilerin desteklenmesi için hibe destekler sağlanabiliyor. Kırıkkale için 3 Milyon 900 bin TL pay aldık. Bizim toplamda bin yüz 86 çiftçimizin talebi var. Ama bizim bu talebimizin sadece yüzde 30’u karşılandı” şeklinde konuştu.

 

KÖYLERİNİZİ TERK ETMEYİN

Köylü vatandaşlara seslenen Öztürk, “Tarım, geleceğe en güzel yatırımdır. Tarım çalışmalarının gelişmesi ve köylerimizin daha yaşanılabilir bir hal alması için hep birlikte çalışıyoruz. Ama bizler bu çalışmaları gerçekleştirirken sizlerde tarım çalışmalarından uzaklaşmayın, köylerinizi terk etmeyin. Bizler sizin içinizden gelen vekiller olarak daha çok gayret gösteriyoruz. Bu iş sorumluluk isteyen, emek isteyen bir iştir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Kırıkkale’ye gelişinin 15’inci gününde ilk defa bir programa katılarak konuşma yapan Son Vali vekili Mükerrem Ünüler, tarım fuarlarının öneminden bahsetti. Avrupa ülkelerinin gelişme konusunda tarıma büyük önem verdiğini söyleyen Ünlüer, “15 gündür hem Kırıkkale’yi hem de insanlarını tanımaya çalışıyorum. Fuarlar, bir ilin tanıtılmasındaki en önemli etkendir. Emin olun fuarlar şehirlere çok şey katıyorlar. Keşke burada bu etkinliğin 10 ya da 15’incisini yapıyor olsaydık” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, fuar alanında yer alan stantları gezerek bilgi adılar.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x