Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Galericiler için 2. Grup sınavları yapıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) tarafından yürütülen mesleki yeterlilik belgesi sınavları devam ediyor. İlki geçtiğimiz ay gerçekleşen 2. el motorlu kara taşıtları alım-satım sorumlusu sertifikası sınavının ikincisinde 28 aday ter döktü.

SINAVLAR İKİ GÜN SÜRDÜ
Daha önce Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından birçok alanında açılan mesleki yeterlilik belgesi sınavlarına 2. El motorlu kara taşıtları alım ve satım sorumluluğu sınavı da eklenmiş bu sınavların ilki geçtiğimiz ay gerçekleştirilmişti. Gelen talep üzerine aynı alanda grup sınavı gerçekleştirildi. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası ve MEYBEM tarafından düzenlenen motorlu kara taşıtları alım ve satım sorumlusu mesleki yeterlilik belgesi teorik sınavı KTSO konferans salonunda, uygulamalı sınav ise Kırıkkale Galericiler Sitesinde bulunan Engin Otomotiv’de oluşturulan sınav alanlarında yapıldı. 2 gün süren sınavlarda adayları önce ilk yardım ve iş güvenliği konularındaki bilgilerinin ölçüldüğü teorik sınava daha sonra meslekleri ile ilgili bilgilerinin değerlendirildiği uygulama sınavına tabi tutuldular. Bu sınavlarda genel olarak adayların mesleki yeterlilik durumları ile motorlu kara taşıtı alımı veya satımı yapmak isteyen kişilere yaklaşım, işlemlerde kurallara uygunluk, mesleğin gerektirdiği genel bilgi ve becerilere hâkimiyet gibi davranış şekilleri gözlemlendi. Adayların sınavlarda başarılı sayılabilmeleri için yazılı sınavlardan 70, pratik sınavdan ise en az 80 puan almaları gerekiyor. Her meslek erbabının mesleğindeki beceri ve tecrübesini belgelemesi gerektiğini belirten Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, Galericilik mesleğine bir düzen getirmeyi amaçlayan bu uygulamanın Kırıkkale’de TSO ve MEYBEM tarafından yapılmaya devam edeceğini ifade ederek 2. El araç alım satımı ile uğraşan esnafların bu belgeyi almalarının zorunlu hale geldiğini hatırlattı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x