Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

GAZİ MESLEK ALMANYA’DA

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden bir Avrupa başarısı daha

2010-2015 ve 2019 yılı içerisinde gerçekleştirdiği AB projeleriyle bu zamana kadar 60 öğrenciyi Avrupa’ya gönderen Kırıkkale Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bir projesi daha kabul edildi. Okulun proje ekibi tarafından hazırlanan ‘Gazi Almanya’da’ isimli proje 2 bin 384 proje arasından ulusal ajans tarafından desteklenemeye değer bulundu.

2 BİN 384 PROJE ARASINDAN

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülmekte olan Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında hazırlayıp başvurmuş olduğu “Gazi Almanya’da” isimli projesi 2019 teklif çağrısı döneminde sunulan 2384 proje başvurusu arasından kabul edilerek desteklenmeye değer bulundu. AB projeleri konusunda geçmiş yıllardaki başarılarına bir yenisini daha katan Kırıkkale Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2010, 2015 ve 2019 yılı içerisinde hareketliliğini gerçekleştirdiği projelerle toplam 60 öğrenci ve 12 personele yurtdışı deneyimi kazandırmıştı.

ÖĞRENCİLER MESLEKİ TECRÜBE KAZANACAK

Okulun proje ekibince hazırlanan ve Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı öğrencilerinin katılacağı “Gazi Almanya’da” isimli proje hareketliliği Almanya’nın Mannheim ve Heidelberg şehirlerinde gerçekleştirilecek. 2019 yılında kabul edilen projede toplam 10 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmen Almanya’ya giderek mesleki alanlarında faaliyette bulunacaklar. Projeden sorumlu olan Elektrik Elektronik Teknolojisi Alan öğretmeni Orhan Özkan gerçekleştirilen bu projeler ile öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirterek kabul edilen projeler sayesinde okulun vizyonuna ve Kırıkkale’deki mesleki eğitime çok önemli kazanımlar sağlandığını ifade etti.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Ayrıca proje ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Hilmi Akgün “Kurumumuzun çalışmaları ve projelerdeki başarısı ortadadır. Başarılı bir şekilde daha yeni sonuçlandırdığımız bir Avrupa projesinin ardından bu yılda projemizin kabul edilmiş olması bizleri çok gururlandırdı. Çalışmalarımıza hiç ara vermeden ilk günkü heyecanla ve aynı hızla devam edeceğiz. Kabul edilen projedeki başarılarından dolayı okulumuz proje ekibine, tüm idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Şimdiden projeye katılacak olan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum” dedi. Proje çalışmalarına Ulusal Ajans ile yapılacak sözleşmelerin ardından başlanılacağı belirtildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x