Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Geceyi aydınlatan yürüyüş

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü yaptı Demokrasi nöbeti tuttu

Bu yıl ikincisi düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma günü etkinlikleri Kırıkkale’de dolu dolu geçti. 15 Temmuz darbe kalkışması gecesinde meydanları dolduran Kırıkkaleliler, hain kalkışmanın ikinci yılında da yine meydanlardaydı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanını dolduran Kırıkkaleliler Çanakkale ruhunun hala canlı olduğunu ortaya koyarak hainlere tepki gösterdi, demokrasi nöbeti tuttu.

 

ŞEHİTLER DUALARLA YAD EDİLDİ

Kırıkkale’de 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2’inci yıldönümünde, ülke genelinde olduğu gibi Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü düzenlendi, demokrasi nöbeti tutuldu. Yürüyüşe ve demokrasi nöbetine binlerce Kırıkkaleli katıldı. Meydandan başlayan yürüyüş Atatürk Bulvarı, Ankara Caddesi ve Zafer Caddesi ile devam etti. Vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı ile “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Vatan sana canım feda” şeklinde slogan atarak, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanına kadar yürüdü. Saygı duruşu ve istiklal Marşımız ile devam eden programda Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı dualar edildi. Kırıkkale Belediyesi Mehteran takımının marşlarına binlerce Kırıkkaleli eşlik etti. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın konuşması canlı olarak yayınladı. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşu ile STK’lar vatandaşlara ikramda bulundu.

 

ÇANAKKALE RUHU HALA DİRİ

Birlik ve beraberlik mesajının verildiği yürüyüşte 200 metre uzunluğundaki Türk bayrağı taşındı. 15 Temmuz darbe kalkışmasının gecesinde olduğu gibi gecenin ilerleyen saatlerinde Kırıkkale’deki tüm camilerden selalar okundu. Ay yıldızlı bayraklarla meydanı dolduran Kırıkkaleliler her daim nöbette olduklarını ortaya koydular. Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz “Türk Milleti, Çanakkale’de olduğu gibi tüm zorlukların üstesinden iman gücüyle birlikte gelmeyi başarmıştır. Günümüze geldiğimizde, 15 Temmuz alçaklığına karşı duran, kendisini tankların önüne siper eden, havadaki uçağa kafa tutan ruh aynı ruhtur. Bu ruh, 15 Temmuz gecesi hainlere karşı tekrar dirilmiş ve tüm dünyaya meydan okumuştur” ifadesini kullandı.

 

NÖBETE DEVAM EDİYORUZ

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, vatandaşlarla birlikte 15 Temmuz Demokrasi nöbetini tuttu ve ikramlarda bulundu. Başkan Saygılı “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma günü münasebetiyle şehrimizde düzenlenen programlara katıldık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın talimatıyla Demokrasi nöbetini binlerce Kırıkkaleli hemşehrilerimizle tutmaya devam ediyoruz. Kırıkkaleli olduğumla gurur duyuyorum ve katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

BİNLERCE KIRIKKALELİ KATILDI

Yürüyüş ve nöbet tutma törenlerine Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Baro Başkanı Av. Erol Çakır, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Vali Yardımcıları Osman Akbaş, Sait Özkılınç, Vali Yardımcısı Vekili Şahin Arsal, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz ile binlerce vatandaş katıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x