GündemKırıkkaleManşet

Gençler bilinçlendirildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sağlık İl Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Emniyet Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün de katılımlarıyla, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 16 lise ve dengi okula madde bağımlılığı, organ bağışı, akılcı ilaç kullanımı ve ağız diş sağlığı ile ilgili eğitimler verildi.

 

MADDE BAĞIMLILIĞI ÖNLEME EĞİTİMLERİNE DEVAM

Eğitim programı çerçevesinde Kırıkkale Fen Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitime Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Emniyet Müdürü Hasan Onar ve Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş katıldı. Eğitimlerde 1600’den fazla öğrenciye ulaşılarak öncelikle madde bağımlılığı konusunda gençlere bilinç kazandırılmaya çalışıldı. Günümüzde büyük bir sorun haline gelen madde bağımlılığına karşı önlem alma çerçevesinde bilgiler verildi. Madde bağımlılığının tedavi süreçlerinin konuşulduğu toplantıda gençlerimizin özellikle hiç denememesi gerektiği hususu önemle vurgulandı.

MADDE BAĞIMLILIĞI ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ TEHDİT EDİYOR

Eğitim sonrasında İl Sağlık Müdürüz Dr. Mustafa Uzun gençlere hitaben; “Geleceğimiz teminatı olan sevgili gençler, tüm dünyada olduğu gibi maalesef ülkemizde de önemli derecede bir sorun gelen madde bağımlılığı sadece siz sevgili gençlerimizi değil, ülkemizin geleceğini de tehdit etmektedir. Bizler Siz gençlerimizin sağlam iradelerine ve aile bağlarımıza güveniyoruz. Bu güven duygularının yanı sıra bu yönde devletimizin tüm kurumları ile birlikte çalışmalarımızı arttırarak devam ediyoruz. Bu yıl içerisinde yapılan çalışmaların sonuçlarını da almaya başladığımızı görmekteyiz. Aldığımız sonuçlar bizleri bu yolda daha da motive ve etkili çalışmalar yapmaya yönlendirmektedir. Tekrar tekrar belirtmek istiyorum ki siz gençlerimize en iyi rol model yine sizler arasından olmaktadır. Kötüye, Bağımlı olmaya örnek olmak yerine, başarılı, kendisine ailesine ve ülkemize hayırlı bir birey olmak yönünde örnek olabileceğinizi düşünüyoruz. Gerek aileniz, gerek öğretmenleriniz, gerekse de devletin kurumlarında çalışan bizler sizlere her an danışmanlık hizmeti vermeye, bildiklerimiz, tecrübelerimizi sizlerle paylaşmaya hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz.”dedi. Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun’un konuşmalarının akabinde eğitimcilere verdikleri katkılardan dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu