Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

“Gençlere sahip çıkmak, geleceğe sahip çıkmaktır”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bumerang İzcilik ve Spor Kulübü Derneği Vali Ali Kolat’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Törende konuşma yapan Vali Kolat, “Gençlerimize sahip çıkmak, geleceğe sahip çıkmaktır” dedi.

YOĞUN KATILIM

Açılış programına Vali Ali Kolat, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Müftüsü Bekir Gerek, il Müdürleri ve davetliler katıldı. Açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve akabinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından dua edildi. Hasret Derneği Başkanı Mehmet Güventürk, gençlere hizmetin önemine vurgu yaparak derneğin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

‘HER KESİME SAHİP ÇIKIYORLAR’

Programda konuşan Vali Kolat; şunları söyledi; “Gençlerimize sahip çıkmak, geleceğe sahip çıkmaktır. Bu yönde hakikaten Hükümetimizin, Milli Eğitim Bakanlığımızın, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve Diyanet İşleri Bakanlığımızın çok güzel çalışmaları var. Gençliğimize hem okul içinde hem okul dışında sahip çıkmak gelecek nesillerimize sahip çıkmaktır. Bu anlamda bu tür vakıflarımızın ve derneklerimizin bu faaliyetleri bizim için çok önem arz etmektedir. Semerkant Grubu Bumerang İzcilik ve Kamp çalışmalarını çok güzel bir biçimde yürütüyor. Gençlere sahip çıkıyor. Onların hem derslerine destek verme anlamında ayrıca maddi ve manevi anlamda da güzel çalışmalar yürütüyorlar. Derneklerimiz güzel faaliyetler içerisindeler. Yaşlımıza, gencimize, çocuklarımıza sahip çıkıyorlar.

BÜTÜN İNSANLIĞI KUCAKLAYAN MİLLETİZ

Toplumlar inançlarını, örf ve adetlerini, geleneklerini yaşattığı sürece millet olmanın, insan olmanın vasfını taşırlar. Bu anlamda bu tür çalışmalara ve faaliyetlere destek veriyoruz. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum. Bu tür çalışmalar bütün insanları kucaklayıcı çalışmalar olmalıdır. Özellikle mektep, meşrep ve mezhep anlamında taassuba gidildiği zaman insanları ötekileştirirsiniz. Biz bütün insanları kucaklayan,  yani “Yaratılışından dolayı Yaratanını seven.” bir milletiz. Bu anlamda düşüncemiz ne olursa olsun, inancımız ne olursa olsun, yapımız ne olursa olsun, karşımızdakinin de yanımızdakinin de insan olduğunu ve onun da hak ve hukuku olduğunu unutmamalıyız ve saygı göstermeliyiz.

‘HERKESE KUCAK AÇMALIYIZ’

Bu anlamda da çalışmaları yaparken kimseyi ötekileştirmeden, insanları dışlamadan herkese kucak açmalıyız. O yüzden bu tür çalışmalar ülkemizde birlik ve beraberliği, dostluk ve kardeşliği beraberinde getiriyor.   Bu anlamda yapılan bu tür çalışmaları son derece önemsiyoruz. Bu tür çalışmalara destek veren, bizzat katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” Daha sonra Bumerang İzcilik ve Spor Kulübünün açılışı gerçekleştirildi. Vali Kolat ve davetliler yeni hizmet binasını gezerek incelemelerde bulundular ve ilgililerden bilgi aldılar.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu