Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Gençlerin En Yakın Arkadaşı Kitaplar Olmalı

Bu yıl 59. Kütüphane Haftasının kutlandığına işaret eden Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, kitap okumanın önemine değinerek gençlerin en yakın arkadaşının kitaplar olması gerektiğini söyledi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bu yıl 59. Kütüphane Haftasının kutlandığına işaret eden Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, kitap okumanın önemine değinerek gençlerin en yakın arkadaşının kitaplar olması gerektiğini söyledi.

KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMADI

“Kütüphane İyileştirir” ana temasıyla, 27 Mart-2 Nisan tarihleri arasında 59. Kütüphane Haftası’nın kutlandığını hatırlatan Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, il genelinde önceki yıllarda öğrencilerin kitaplarla buluşmasına yönelik “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında çok önemli yatırımların gerçekleştirildiğini ve tüm okulların kütüphaneye kavuşturulduğunu vurguladı. Geleceği inşa etmek için ilk adımın okumak olduğuna dikkat çeken Telefoncu, “Okumak, hayatı anlamlandırmak, dünyaya farklı pencerelerden bakmak ve yeni ufuklara yelken açmaktır. Bir kitabın sayfalarında dünyamız değişir, zenginleşir, ruhumuz özgürleşir. Yolumuzu berraklaştıran kitaplar, dünyanın seyrini değiştirme gücüne sahiptir. Memleketimizin her köşesinde pırıl pırıl zihinleriyle yarını inşa edecek çocuklarımız, kitaplarla buluşturulmaya devam edildikçe kendilerini, milletini ve kültürünü keşfetmeye ve gelişmeye devam edeceklerdir” diye konuştu.

KİTABA ULAŞIM KOLAYLAŞTIRILDI

Okuyan, öğrenen, düşünen ve üreten bir nesil yetiştirilmesinde kütüphanelerin öneminin büyük olduğuna dikkat çeken Telefoncu, “Bilim, sanat, kültür ve medeniyetimizin en önemli hafızası kütüphanelerimizdir. Öğrencilerimizi, gençlerimizi, büyüklerimizi 7’den 70’e her bireyin gerek okullarımızda gerekse halk kütüphanelerimizde kitapla buluşturma çabası içerisindeyiz. Gençlerimizin en yakın arkadaşı kitaplar olmalıdır. Bu kapsamda okullarımızda öğrencilerimizin kitaba ulaşımı kolaylaştırılmış ve gençlerimizin bu anlamda önleri açılmıştır. Okuma alışkanlığını çocuklarımıza sevdirmemiz durumunda bu alışkanlık bir ömür boyu sürecek ve eğitim öğretime de büyük destek sağlayacaktır” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x