Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKeskinKırıkkaleManşet

Gençlerle el ele geleceğe

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Keskin Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Meslek Yüksek Okulu ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde ilçede başlatılan ‘Gençlerle El Ele Geleceğe projesi’ kapsamında İlçe Halk Eğitim Merkezinde program yapıldı.
 
LİSELERDEN TEMSİLCİLER SEÇİLDİ
Program Keskin İlçesi Göktaş Köyü Camii İmam-Hatibi Arif Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilavet ile başlayan programa İlçe Kaymakamı İlker Özerk Özcan, İl Müftüsü Bekir Gerek, ilçe idarecileri, proje ortakları ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Özcan ve İlçe Müftüsü Fazlı Mutlu proje hakkında katılımcılara bilgiler verdi. İlçe Müftüsü Mutlu, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yönelik İlçemiz de başlatılan proje kapsamında her liseden okul temsilcileri seçildi. Haftanın Çarşamba günleri Müftülüğümüz İrşat evinde bir araya gelindi. Ayrıca gezi, spor gibi sosyal faaliyetler yapıldı. Programa katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Program Keskin İmam-Hatip Lisesi gençlerinin hazırlamış olduğu gençlik temalı röportaj ve yapılan faaliyetlerle ilgili slayt gösterimi yapıldı.
 
AİLELER GEREKLİ İTİNAYI GÖSTERMELİ
Program İl Müftüsü Bekir Gerek’in vermiş olduğu konferansla devam etti. Gerek, gençlerin ailelerin, ülkenin, milletin geleceği olduğunu vurgulayarak gençlere güvendiklerini ifade etti. Anne-babaların çocukları için hayır duası yapmalarını, onların ilim sahibi, meslek sahibi, güzel ahlak sahibi olarak yetişmeleri için gerekli itina ve gayreti göstermeleri gerektiğini söyleyen Müftü Gerek, Gençlere hitaben, gençliğin ‘Allah’ın sizlere verdiği en güzel bir nimettir’ diyerek gençliğin kıymetini bilmelerini istedi. Gerek “Gençliğin kıymetinin bilinmesi demek, ilme, öğrenmeye, çalışmaya, düzenli ibadet yapmaya, dini ve Kur’an’ı öğrenmeye ve yaşamaya özen göstermektir. Lokman a.s’ın oğluna nasihatinde; “Ey Yavrucuğum, Allah’a şirk koşma, anneye babaya iyilik et, namazı özenle kıl, insanlara karşı gururlu ve kibirli olma, yürüyüşünde mütevazi ol” ifadelerine yer vermiştir” diye konuştu.
 
GENÇLİĞİN KIYMETİNİ BİLİN
Gerek, Manevi alanda gençlerin öncelikle sağlam bir inanca sahip olmaları gerektiğini vurgulayarak özellikle gençliğin ilk yıllarından itibaren namazı ihmal etmemelerini ve özenle kılmaları, güzel ahlaka sahip olmalarını istedi. Peygamber Efendimiz’in ibadet yaparak yetişen gencin, kıyamet gününde Allah’ın arşının gölgesinde himaye olacağının müjdesini hatırlatan Gerek, gençliğin kıymetini bilenlerin hem bu dünyada, hem de ahirette mutlu ve bahtiyar olacaklarını anlattı. Projelerinden dolayı gençleri kutlayan Gerek, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Verilen konferansın ardından program sona erdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu