Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Gönlü geniş topraklar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

VALİ HAKTANKAÇMAZ SULAKYURT’TA İNCELEMELERDE BULUNDU, AŞURE ETKİNLİĞİNE KATILDI

 

Gönlü geniş topraklar

Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, Sulakyurt İlçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Aşure etkinliğine katılan Vali Haktankaçmaz, “Tarih boyunca başı darda kalanların bugün de olduğu gibi hemen sığındığı, koşup geldikleri Balkan Savaşları’ndan, Birinci Dünya Savaşı’ndan ve daha öncesinden olduğu gibi. Bugün için 3 milyondan fazla Suriyeli kardeşimizin sığındığı, gözü, gönlü geniş olduğu bir toprak” dedi.

 

ATATÜRK BÜSTÜNÜN AÇILIŞI YAPILDI

İlçe ziyaretleri kapsamında Sulakyurt’a gelen Vali Haktankaçmaz’ı, Kaymakam Yunus Emre Vural, Belediye Başkanı İsmail Bildik ve ilçe müdürleri karşıladı. Kaymakamlık önünde yeni yapılan Atatürk büstünün açılışını yapan Vali Haktankaçmaz’a, Kaymakam Yunus Emre Vural tarafından brifing sunuldu. Kaymakamlık ziyaretinin ardından, Sulakyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Aşure etkinliğine katılan ve burada bir konuşma yapan Vali Haktankaçmaz, Sulakyurtlu vatandaşlar ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Muharrem ayının ve aşure gününün önemine değinen Vali Haktankaçmaz, “Muharremin onuncu günü çok önemli olayların meydana geldiği bir gündür. Aynı zamanda haram aylardan, yani insanlara zarar vermenin, savaşmanın ya da herhangi bir canlıya zarar vermenin yasak olduğu aylardan biridir.”

 

HERKESİN SIĞINDIĞI TOPRAKLAR

“Hepimiz aynı yaratana inanıyoruz, aynı Peygamberin ümmetiyiz. Hazreti Ali sevgisi, Hazreti Hasan ve Hüseyin sevgisi bu ümmetin bütün fertlerinin yüreğinde en müstesna bir şekilde bulunmaktadır. Tarih boyunca başı darda kalanların bugün de olduğu gibi hemen sığındığı, koşup geldikleri Balkan Savaşları’ndan, Birinci Dünya Savaşı’ndan ve daha öncesinden olduğu gibi. Bugün için 3 milyondan fazla Suriyeli kardeşimizin sığındığı, gözü, gönlü geniş olduğu bir toprak” ifadelerini kullandı. Geniş katılımlı değerlendirme toplantısına Sulakyurt Kaymakamı Yunus Emre Vural, Belediye Başkanı İsmail Bildik, il ve ilçe müdürleri ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Toplantının ardından Halk Eğitim Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Vali Haktankaçmaz, Sulakyurt Barajı ve Sulakyurt futbol sahası ile inşaat çalışmaları devam eden kamu yatırımlarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x