Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Gönülleri birleştiren mekanların adıdır: “Cami”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Nur Camii avlusunda düzenlenen etkinliklerle başladı. Vatandaşların oldukça yoğun ilgi gösterdiği kutlama programı Kuran-ı Kerim tilaveti, dua ve ilahilerle hayat buldu.

KAYNAŞTIRMAYA VE BİRLEŞTİRMEYE VESİLE MEKÂNLARDIR

Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış töreni Nur Camii avlusunda gerçekleştirildi. Programa Kırıkkale Belediye Başkan Vekili Vedat Genç, İl Müdürleri Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Program öğle namazından sonra Din Görevlilerinin ilahi ve kaside dinletisi ile başladı ve Nur Camii Müezzin-Kayyımı Yakup Öney’in Kur’an tilaveti ve Vaiz Hilmi Keleş’in meal sunumuyla devam etti.  Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İl Müftüsü Şahin Yıldırım konuşmasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası hakkında bilgiler verdi. Caminin bir araya getiren anlamı taşıdığını ifade eden Müftü Yıldırım, “Bilindiği üzere İslam dininde mabetlere, mescit ve cami denmektedir. Mescit Allah’a secde edilen yer demektir. Cami ise kelime olarak toplayan, birleştiren, bir araya getiren anlamlarına gelmektedir. Aynı imanî esaslara sahip olanları maddi olarak omuz-omuza getirdiği gibi kalplerini, gönüllerini ve fikirlerini de kaynaştırmaya ve birleştirmeye vesile mekânlardır.”dedi.

MABETLERİN İLK GÖREVLİLERİ PEYGAMBERLERDİR

Mabetlerin ilk görevlilerinin peygamberler olduğunu hatırlatan Müftü Yıldırım, “Din hizmetleri çok kutsal bir görevdir. Kutsal olduğu kadar da zor bir görevdir. Başta müftü ve vaizlerimiz olmak üzere bütün cami görevlilerimiz bu kutsal, kutsal olduğu kadar da çok zor olan bu görevi sıcak soğuk, gece gündüz demeden günün 24 saatinde büyük bir özveri ile ifa etmeye çalışmaktadırlar. Vatandaşlarımızın halkımızın, cemaatimizin hizmetlerine koşmaktadırlar. Diğer taraftan hayırsever insanlarımızın cami hizmetlerine verdiği maddi ve manevi destek her türlü takdirin üzerindedir. Bütün din görevlilerimizin hizmetlerinden, hayırsever insanlarımızın, cami dernek yöneticilerimizin maddi ve manevi desteklerinden dolayı kutluyorum. Ahirete irtihal edenleri rahmetle anıyorum.”dedi.

CAMİLER BİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRDİĞİMİZ YERLERDİR

Kırıkkale Belediye Başkan Vekili Vedat Genç ise Camiler haftasının din Görevlileri ve halkımız hakkında hayırlara vesile olmasını diledi. Genç, “Din görevlilerimizin haftasını kutluyorum.  Bu haftanın ülkemiz, milletimiz ve tüm din görevlilerimiz için hayırlı, başarılı hizmetlere vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim. Camiler aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz yerlerdir” diye konuştu.

AŞURE İKRAMI YAPILDI

Protokol konuşmalarının ardından din görevlileri tarafından kısa sureler okundu ve dua edildi. Programın devamında Camilerin yapım ve inşasına katkı sağlayan dernek görevlileri, din görevlileri ile son yıl içerisinde emekli olanlara belgeleri verildi ve kitap hediye edildi. Açılış programı belediye tarafından aşure ikram edilmesiyle son buldu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x