Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Meradaki hayvanlar için köylere sıvat dağıtıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından temin edilen sıvatlar, Mera Alanlarının Islahı Projesi kapsamında, hayvanların su ihtiyaçlarının karşılaması üzerine köylere dağıtıldı.

KÖYLERE 132 TAŞINABİLİR SIVAT DAĞITILDI

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan Meralarında Otlatma Verimliliğinin Arttırılması, Mera Alanlarının iyileştirilmesi ve Islahı çalışmaları kapsamında, Merkez ve İlçelere bağlı 41 adet köyde tespit edilen 44 adet mera alanına konulmak üzere 132 adet taşınabilir sıvat dağıtımı yapıldı. Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz,  hayvanların su ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmak amacıyla 132 adet sıvat dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtilerek, şunları söyledi: “Bu sıvatlar meralarda hayvanların yoğun olarak otlatıldığı, ancak suya ulaşmada zorluk yaşanan parsellere yerleştirilecektir. Yapılan bu sıvatlarla yaz döneminde merada hayvanların ihtiyacı olan yeterli ve kaliteli suyu hayvanlara temin etmek, doğada az miktarda parça parça bulunan suları bir araya getirerek hayvanların faydalanabilecekleri bir sıvat içinde toplamak, mera ve yaylalardaki araçların gidemedikleri uç noktalara hayvan suluğu yerleştirerek buralarda da hayvan otlatmayı amaçlıyoruz.”

HAYVANLARIN TEMİZ SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Su, hayvanların vücudunda değişik işlevlerin yerine getirilmesinde kullanılan temel bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Yılmaz, “Genel olarak sığırlar günde 2-4 kez, koyunlar 1-2 kez su içerler.  Su özellikle süt ineklerinde, süt verimini doğrudan etkilemektedir. Düzenli olarak su ihtiyacını karşılayamayan hayvanlarda, canlı ağırlık artışında azalma görülür.”diye konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x