Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Gösteriye hazır olun

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE TARİHİNDE BİR İLK
Hava Kuvvetleri Komutanlığının 25 Kasım 2009 tarihinde çalışmalarını başlattığı ‘Tek F-16 Uçağı ile Gösteri Uçuşu’ programı ile kurulan Solo Türk Gösteri ekibi yarın Celal Bayar Parkında Kırıkkale tarihinde bir ilk olarak gösteri uçuşu yapacak.
 
 
Hükümet Konağında Vali Ali Kolat başkanlığında Solo Türk’ün gösteri yapacağı alanın ve saatin belirlenerek, gerekli tedbirlerin alınması için bir toplantı gerçekleştirildi.  Gerçekleştirilen toplantıda, Solo Türk dün keşif için Kırıkkale semalarına havalanmasının ardından, bugün ise prova uçuşu yapacak. Solo Türk bugün yapacağı prova uçuşunun ardından yarın Celal Bayar Parkı üstlerinde saat 16:20’de gösteriye başlanacak. 13 kişilik bir ekipten oluşan ve F-16 uçağı ile yapılacak gösteride F-16 uçağını Yüzbaşı Erhan Güner kullanacak. Ayrıca Solo Türk 2011 yılında İngiltere’de gerçekleşen bir organizasyonda 29 ülke arasından en iyi gösteri takımı seçilmişti.
 
GÖSTERİ EKİBİ
Yapılan toplantıda bilgiler veren Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Üsteğmen Emrah Bayrı, Solo Türk hakkında bilgiler verdi. Bayrı verdiği bilgilerde, “Türk Hava Kuvvetlerinin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan gösteri ekibidir. Gösteri uçuşları tek kişilik F-16 C Blok-40 uçağı ile icra edilmektedir. Gösteri uçuşları esnasında her iki kanat ucuna takılan duman gereçleri vasıtası ile beyaz renkli duman salınmaktadır. Uçak üzerine boya haricinde herhangi bir değişiklik yapılmamış olup diğer F-16’lar gibi her türlü göreve planlanabilmektedir. SOLOTÜRK pilotları gösteri uçuşları haricinde harbe hazırlıklarını sürdürmektedirler” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu