Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Gözler MHP ve AKP’de

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milletvekili aday sıralaması bugün belli olacak
Gözler MHP ve AKP’de
7 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği seçimi öncesi adayların belirlenmesine kısa bir süre kaldı. Bugün AK Parti ve MHP genel merkezi tarafından belirlenecek isimler kamuoyuna duyurulacak.
 
Bugün son gün
AK Parti’de geçtiğimiz ay başlayan aday adaylığı müracaatının ardından son güne kadar Kırıkkale için aday olmak için 30 kişi gerek Kırıkkale İl başkanlığına gerekse genel merkeze başvuru yaptılar.  Başvuruların tamamlanmasının ardından ise teşkilat temayülü, STK temayülü ve kamuoyu yoklaması tamamlandı. Sürecin tamamlanmasının ardından ise bugün adayların kamuoyuna duyurulması bekleniyor.
 
 
 
Ziyaretlerde bulundular
 
MHP’de ise aday adaylığı başvurusunun başlamasının ardından 18 Aday adayı başvuruda bulundu. Başvuruların ardından aday adayları çalışmalarını gerek Kırıkkale merkez gerekse İlçelerde çalışmalar ve ziyaretlerde bulundular.  MHP’de aday belirlemek için STK kamuoyu yoklaması ve son olarak geçtiğimiz hafta içi temayül yoklaması ile aday belirleme süresi son buldu.
 
 
 
CHP sahaya indi
 
CHP uzun yıl uygulanmayan Ön seçimi bu yıl 55 ilde uyguladı. Kırıkkale’de ise ön seçime sekiz aday adayı girdi. Ön seçimde ise ilk sırayı Murat Çakırca aldı. İkinci sırayı ise eski il Başkanı Ziya Kavlak üçüncü sırayı ise Hacı Arap Karadurmuş aldı.  Ön seçim ardından adaylar çalışmalarına merkezden başladı. Diğer parti adaylarının belirlenmesinin ardından ise CHP’de daha da çok hareketlilik olacağı gözleniyor.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu