Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Günahlardan arınma gecesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Müftüsü Bekir Gerek, Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Müftü Gerek yayımladığı mesajda, “Allah’ın rahmetine ve affına nail olma, Allah katında berat etme ve temize çıkma demektir. Bu itibarla berat gecesi; Mü’minlerin günahlardan kurtulma ve arınmasına vesile olan bir gecedir” dedi.

 

 

Şaban ayının 14’üncü gününü 15’ine bağlayan, yani 21 Mayıs gününü 22 Mayıs Pazar gününe bağlayan gecenin ‘Berat Kandili’ olduğunu belirten Müftü Gerek, “Berat sözlükte kurtuluş, suç ve cezanın affı ve arınma anlamına gelir. Berat; dinimizde günahlardan arınma; Allah’ın rahmetine ve affına nail olma, Allah katında berat etme ve temize çıkma demektir. Bu itibarla berat gecesi; Mü’minlerin günahlardan kurtulma ve arınmasına vesile olan bir gecedir. Mü’minler için berat kandili günahlardan daha çok arınma ve kurtuluşa erme gecesidir. Mü’minler bu gecede ibadet ve taatla meşgul olarak ve bir yıllık ömürlerinin muhasebesini yaparak mükemmel bir insan, olgun bir Müslüman olmak için gelecek günlerine ve hayat tarzlarına daha iyi bir düzen vermeye çalışırlar. İslam âleminde Berat gecesinin canlı tutulmasının sebebi; Hz. Peygamber’in bu gece birçok ashabın ve şühedanın metfun bulunduğu kabristana giderek müminlere ve şehitlere dua etmesinden ve bu gecede çokça ibadet etmesindendir” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x