Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

“Güvenli okul, güvenli gelecek”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

“Güvenli Okul Güvenli Gelecek Projesi”nin tanıtımıyla ilgili valilik makam toplantı salonunda bilgilendirme sunumu yapıldı.

Huzurlu ve güvenli eğitim

Toplantıya Vali Ali Kolat, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Müdür Yardımcıları ve diğer yetkililer katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin tarafından verilen bilgilerde; İlimizde derslik başına ortalama 21 öğrenci düştüğünü, yeni yapılan okul inşaatlarının tamamlanmasıyla bu ortalamanın daha da azalacağını, ilimizde 10 okul inşaatının devam ettiğini, 6 okul inşaatının tesilim alındığını, ayrıca, 400 yataklı pansiyon ve 66 yataklı uygulama oteli inşaatının da ocak ayında hizmete gireceğini ifade etti. Ayrıca AB Projelerinin devam ettiğini, ilimizin ülke genelinde AB ye proje veren iller arasında ilk 20 arasında olduğunu, bu projeler sayesinde yaklaşık 1 milyon euro kaynak elde edildiğini belirtti. Güvenli Okul Güvenli Gelecek Projesinin bu yıl ilimizde uygulanacağını bu sayede okullarımızda eğitim verirken eğitimin daha da huzur ve güvenlik içerisinde verilmesini hedeflediklerini belirtti.

Okul irtibat görevlisi

İl Emniyet Müdürü Hasan Onar tarafından verilen bilgiilerde; Vali Kolat’ın talimatlarıyla ve verdiği desteklerle bu projeye başladıklarını belirterek; bu proje kapsamında tüm okullarda Okul İrtibat Görevlisi olarak rütbeli personellerin ve yardımcı emniyet personellerinin görev aldığını, bu personellerin okul idarecileriyle, velilerle ve çevredeki esnaflarla sürekli iletişim ve irtabat halinde olduklarını, ayrıca okul polisi uygamalarını başlattıklarını ifade etti. Ayrıca okul giriş-çıkış saatlerinde okul çevresindeki mahallelerde ring halinde resmi ve sivil ekiplerin görev aldıklarını, trafik yönünden de ekiplerin trafik akışını düzenli bir biçimde sağladıklarını belirtti. Okul çevrelerinde uyuşturucu vb. Madde satılmasını önlemek maksadıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekiplerinin çalışmalar yaptıklarını belirterek ayrıca servis şoförlerinin ve servis araçlarının da sürekli denetimlere tabi tutulduğunu ifade etti.

Protokol imzalandı

Vali Kolat tarafından yapılan değerlendirmede; “2014-2014 Eğitim ve öğretim dönemi başladı. Bu vesileyle biz okullarımızda yapılan çalışmalarla ilgili genel bir bilgi vermek ve özellikle de hem Milli Eğitim Bakanlığımızın hem de İçişleri Bakanlığımızın, çocuklarımızın eğitim güvenliği açısından önemle durdukları ve alınması gereken önlemler çerçevesinde yayınladıkları genelge ve yaptıkları protokol doğrultusunda “Güvenli Okul ve Güvenli Gelecek” projesi hakkında bilgiler vermek istedik. Burada Emniyet Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz yapılan bu protokolü imzalayacaklar ve bu projeyi uygulamaya koyacağız. Zaten her yıl yaptığımız gibi okullarımızda gerekli tedbirleri alıyoruz. Daha önce de yapılan bu uygulamalar gündeme geliyordu. Okullarımızda her hangi bir sıkıntı olduğu zaman gerekli müdahaleleri yapıyorduk. Okullarda görevli polislerimiz vardı. Okul müdürlerimiz bir sıkıntı olduğu zaman, okulları rahatsız eden bir unsur olduğu zaman bizlere haber veriyorlardı. Bu sıkıntılara Emniyet Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz birlikte müdahale ediyorlardı. Şimdi bu projeyi daha da geliştirdik.

52 bin öğrenci eğitime başladı

Aşağı yukarı bu dönem 52 bin öğrencimiz eğitim ve öğretime başladılar. Bunun 35 bini temel eğitimde. 17 bin öğrencimiz ise liselerde eğitim görüyor. 2500 derslikte, 3500 öğretmenimiz ile eğitim hizmetlerini sürdürüyoruz. Derslik başına 21 öğrenci düşüyor. Bu rakam Türkiye ortalamasının altında. Milli Eğitim Bakanlığımızın tespit ettiği rakamın çok aşağısında. Biz çocuklarımızın eğitimi ve rahatlığı bakımından iyi durumdayız. Biliyorsunuz bu sene özel okullara teşvik bakımından yeni bir uygulama başladı. 1451 öğrencimiz bu teşvikten faydalandı. Bunun ücretini de belli oranda Milli Eğitim Bakanlığı ödeyecek. Bu sene kitaplar da bedava dağıtılıyor. İlimizde 752 bin civarında kitap dağıtıldı. Bunun 28 bini elektronik kitaptan oluşuyor. Biliyorsunuz birde taşıma sistemi de önemli bir konu. Köylerimizde boşalmalar var. Beldelerimizde yeterince eğitim hizmetlerini sunabilecek öğrenci bulamıyoruz. Biz taşımalı eğitimi önemsiyoruz. Ayrıca bu taşımalı eğitime katılan öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için ihale usulüne başvuruluyor. Bu beyanda taşımalı eğitime tabi 1500 öğrencimiz bulunuyor.

70’e yakın yeni öğretmen geldi

Bu yıl atamalarla birlikte 70’e yakın öğretmenimizde ilimize geldi. Görevlerine başladılar. Dolayısıyla öğretmen açığımızda söz konusu değil. Yine inşaatı devam eden okullarımız var. Bu okullarımızda yakında hizmete girecektir. Hakikaten biz okullarımızı eğitim açısından son derece önemsiyoruz. Hükümetimiz eğitime çok önem veriyor. Şu anda en büyük bütçe Milli Eğitime ayrılıyor. Bizlerde eğitim camiası olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Ben şunu her zaman söylerim. Güvenlik sadece emniyetin işi değildir, eğitim ise sadece milli eğitimin işi değildir. Bunun içerisinde her kurumun ve her insanın görev ve sorumlulukları vardır. Dolayısıyla gerek eğitim konusunda olsun gerekse güvenlik konusunda olsun hepimiz elimizden gelen gayreti ve özeni göstermeliyiz. Bu konuda velilerimize de görevler düşüyor.

“Herkes gayret gösterecek”

Yani veliler çocuğuna sahip çıkacak, takip edecek, okuyor mu, okula gidiyor mu, kimlerle konuşuyor, kimlerle arkadaş bu konular son derece önem arz ediyor. Sınıf öğretmeniyle görüşecek, okul yönetimiyle görüşecek. Okulda yapılan veli toplantılarına katılmalarını ve çocuklarının durumlarını takip etmelerini istiyoruz. Bizlerde zaman zaman okulları ziyaret ederek bu tür konuları takip ediyoruz. Bu çalışmaları yerinde görüyoruz. Ben ayrıca öğretmen arkadaşlarımızın da öğrencilerini takip etmelerini ve birebir onlarla yakından ilgilenmelerini istiyoruz. Zaten performansa dayalı bir eğitim uygulaması var. Bu uygulamada giderek önem kazanıyor. Biz, çocuklarımızın “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” açısından çocuklarımızın iyi bir eğitim alabilmeleri için, güvenli bir ortamda eğitim alabilmeleri için hepimiz elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ben bu anlamda yeni eğitim döneminin bütün çocuklarımıza ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu projede emeği geçen yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu