Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Güvenliğiniz için kurallara uyun

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ, YÜK VE YOLCU TAŞIYAN ARAÇLARA KIŞ LASTİĞİ DENETLEMESİ YAPTI

 

42 İlin kesişme noktası olan ilimizde, trafik ekipleri şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği denetimi yaptı.

 

ARAÇLAR KONTROL EDİLDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012’de yürürlüğe giren şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsayan kış lastiği takma zorunluluğu bu gün tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de başladı. 42 ilin kesişme noktası olan ilimizde İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri harekete geçti. Ekipler, durdurdukları yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda lastik ölçümü yaparak kurallara uyulup uyulmadığını kontrol etti. Ekipler kış lastiği takma uygulamasına uyan sürücülere teşekkür ederek yollarına devam etmesini sağladı.

 

CEZA UYGULANIYOR

Yapılan uygulama hakkında gazetecilere bilgi veren Trafik Şube Müdürü Uğur Aydoğdu, “Lastik kanal derinliğini 4 milimetreden aşağısını kesinlikle kabul etmeyeceğiz. 4 milimetre ve yukarısı trafiğe huzur içerisinde çıkabilecek. Bu şartlara uymayanlara 655 sayılı kanun hükmünde 571 lira idari para cezası uygulanacaktır. Şoförlerimizi, hem kendi güvenlikleri hem de taşıdıkları insanların güvenliği açısından bu kurallara uymalarını istirham ediyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu