Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sulakyurt

Hasar tespit çalışmaları başlatıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sulukyurt ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Kırıkkale Valiliği Basın ve halkla ilişkiler müdürlüğü aracılığıyla bir açıklamada bulunarak önceki gün Sulakyurt ilçesinde yaşanan sel felaketiyle ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

MAHSUR KALAN 3 AİLE KURTARILDI

Valilikten yapılan açıklamaya göre “Pazar günü ilimiz genelinde görülen ve Sulakyurt ilçesinde((İlçe merkezi, Deredüzü,  Ambardere, Yağbasan, İmamoğluçeşmesi, Koruköy, Akkuyu ve Çayoba köylerinde) zarara yol açan yoğun yağışlar sonucunda; Hayvan otlatmaya gidip dönmediği ihbar edilen yaşlı bir (80) vatandaşımız yapılan arama çalışmaları sonucu sağ olarak bulunmuştur. İmamoğluçeşmesi köyünde evlerinde mahsur kalan üç (3) aile kurtarılmıştır. İlçe merkezinde bazı köprülerde hasar ve kısmi yol çökmesi yaşanmıştır. Tarım arazileri bölgesel olarak su altında kalmış, Yollarda, çamur ve taş birikmesine bağlı kapanmanın yanı sıra; dere taşması, köprü ve dere geçişlerinde hasar meydana gelmiştir” ifadelerine yer verildi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Açıklamanın devamında ise “Can kaybı ve yaralanan vatandaşımızın olmadığı olayın hemen ardından İl Özel İdaresi, AFAD ve DSİ 56.Şube Müdürlüğüne ait araç ve ekipler Sulakyurt ilçesine yönlendirilmiş olup hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Meteorolojik verilere göre yağışların hafta boyunca devam edeceği belirtildiğinden vatandaşlarımızın özellikle dere yatakları ve nehir kenarlarından uzak durmaları ve tedbirli olmaları can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir” denildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x