Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Hasta hakları eğitimi düzenlendi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sağlık Bakanlığı ve Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğünün çalışmaları ile Yahşihan İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından “Hasta Hakları günü” dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

HABER: YAKUP ÖZCAN

 

EĞİTİM DÜZENLENDİ

Etkinlik kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerine yönelik Hasta Hakları eğitimi düzenlendi. Eğitimde; hastanın yararını, zarar görmemesini, özerkliğini ve hakça bir sağlık hizmeti alabilmesini hedefleyen hasta hakları, sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı, bilgilendirme ve bilgi alma hakkı, sağlık kurumunu ve personelini seçme hakkı, mahremiyet hakkı, tıptaki yeniliklerden yararlanma, dinî vecibelerini yerine getirme, şikâyet ve tazminat hakkı gibi haklar konusunda bilgiler aktarıldı.

BİLGİLER VERİLDİ

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatma Sönmez başkanlığında evde sağlık hizmetleri personelleri tarafından ilçede yatalak ve ayaktan tedavi görev hastalar ziyaret edildi. Ziyaretlerde hastalar tarafından Dr. Fatma Sönmez ve ekibine teşekkür ederek, personellerin ilgi ve alakalarından çok memnun olduklarını dile getirdiler. Personellerimiz tarafından da halkın yoğun olduğu alanlarda broşür dağıtarak Hasta Hakları konusunda bilgiler verdiler.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu