Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ANTİBİYOTİK İÇİN UYARDI!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü antibiyotik kullanımı hakkında farkındalık oluşturulması amacıyla bilgilendirme mesajı yayımladı.

HABER: TAHİR ERDEM

Kırıkkale Sağlık İl Müdürlüğü, 16/24 Kasım “Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası” nedeniyle antibiyotik kullanımı hakkında uyarıcı bilgi verdi. Yapılan açıklamada “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de akılcı olmayan ilaç kullanımı ve antibiyotik direnci halk sağlığını etkileyen önemli sorunlardan biridir. Akılcı olmayan ilaç kullanımı antibiyotiklere karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına ya da uzamasına, yan etki görülme sıklığı ve şiddetinin artmasına sebep olur. Buna bağlı olarak hastaların tedaviye olan uyumunu azaltabilir ve sonuç olarak olarak tedavi maliyetlerinin yükselmesine neden olabilir. DST (Dünya Sağlık Teşkilatı) tarafından antibiyotik direnci konusunda farkındalık oluşturulması, iyi uygulamaların teşvik edilmesi amacı ile 18/24 Kasım arası “Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası” olarak belirlenmiştir.”

“Müdürlüğümüz ve bağlı hastanelerimizde akılcı ilaç ve antibiyotik kullanımı hakkında farkındalık amacı ile eğitimler ve bilgilendirmeler yapılmaktadır. Eğitim ve bilgilendirmeler okullardaki öğrencilere,  kamu personellerine, hasta bekleme salonlarında bulunan hasta ve yakınlarına, Cami cemaatleri vb. yerlerde gerçekleştirilmektedir. Bu eğitimlerde akılcı ilaç kullanımı hakkındaki afiş ve el broşürlerinin dağıtımları yapılmaktadır. Yapılan eğitimlerde doğru ilaç, doğru kişi, doğru zamanda, doğru miktarda ve doğru şekilde ilaç alımının önemli olduğu, kendiliğinizden ya da başkalarına danışarak ilaç alınmaması ve başkalarına ilaç tavsiyesinde bulunulmaması konuları vurgulanmakta, sağlık personelimize hizmet içi eğitimler yapılmaktadır. Ayrıca Akılcı İlaç İl Koordinatörlüğü personelleri tarafından hekimlere influenza benzeri hastalık yönetimi ve akılcı antibiyotik kullanımı hakkında bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır. Antibiyotikte Değil Sağlığınızda Israrcı Olun! ” denildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu