Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kültür Sanat

HAYALLERİ UÇURAN ADAM NURİ DEMİRAĞ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

“Hayalleri Uçuran Adam Nuri Demirağ” romanı kısa sürede 7. baskısına ulaşarak baskı rekoru kırmaya devam ediyor.

HABER: TAHİR ERDEM

Cumhuriyetimizin ilk yıllarında yaptığı yatırımlarla ağır sanayi alanında büyük başarılara imza atan Sivaslı müteşebbis Nuri Demirağ’ın hayatını kaleme alan Eğitimci- Yazar İlhan Ege’nin “Hayalleri Uçuran Adam Nuri DEMİRAĞ” isimli romanı kısa sürede 7. baskısına ulaşarak baskı rekoru kırmaya devam ediyor. Eğitimci yazar İlhan Ege’nin Osmanlı Devlet Arşivlerinden itibaren ciddi bir tarama yaparak, büyük emek ve özveri göstererek hazırlamış olduğu roman, gelecek nesillere Demirağ’ın başarısını ve ufkunu anlatması bakımından büyük bir önem taşıyor.

Soyadını bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği Nuri Demirağ’ı, Türk gençliğinin ve Türk sanayicilerinin mutlaka yakından tanıması gereken bir vatansever olduğunu belirten yazar EGE,  bu kitabın gençlerimizle buluşması adına il il gezerek imza ve söyleşiler gerçekleştiriyor. Bugüne kadar 50 binden fazla gençle buluşarak imza ve söyleşi etkinliği gerçekleştiren yazar EGE,  eser sayesinde Nuri Demirağ’ı daha yakından tanıyan gençlerimizin milli sorunlara daha özverili yaklaştıklarını ve hedef çıtalarını yükselttiklerini ifade ediyor. Cumhuriyetimizin ilanının 100.kuruluş yıldönümü ve aynı zamanda Sivas Gazeteciler Cemiyeti’nin 30. kuruluş yıldönümünde eserini Sivas’a gelen gazetecilere imzalayarak hediye eden İlhan EGE, Demirağ üzerine çalışmalarına devam ediyor.

İLHAN EGE KİMDİR  ?

Sivas’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivas’ta tamamladı. Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden mezun oldu. Lisansüstü eğitimini Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde, Yakınçağ Osmanlı Tarihi alanında tamamladı. Osmanlı’da şehir kültürü, Osmanlı siyasal yapısı, Osmanlı dönemi Sivas tarihi eserleri, Osmanlı’da modernleşme, Osmanlı dönemi Sivas vakıfları, Sivas ayân aileleri ile ilgili akademik olarak yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. Hâlen Sivas’ta Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okulda idareci olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu